Jimmy Nelson – Homage to Humanity

Kunsthuis Leiden

21.09.2019 - 20.10.2019

Op zaterdag 21 en zondag 22 september verwelkomt Kunsthuis Leiden de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson voor de opening van zijn solo-expositie Homage to Humanity. Ter ere van de opening van zijn expositie verzorgt Jimmy Nelson in de Hooglandse Kerk éénmalig een unieke lezing met nooit eerder vertoond beeldmateriaal waarin de fotograaf de toehoorder meeneemt op zijn talloze adembenemende reizen naar de verste uithoeken van de wereld en haar laatst overgebleven inheemse volkeren. Na de lezing in de Hooglandse Kerk is Jimmy Nelson in Kunsthuis Leiden aanwezig voor de opening van zijn expositie Homage to Humanity en het signeren van zijn gelijknamige boek. Toegang tot de expositie is gratis! Wilt u aanwezig zijn bij de lezing of book-signing bestelt u dan hieronder eenvoudig uw tickets!

 

Tickets

Lezing Jimmy Nelson, Hooglandse Kerk

Bestel hier uw ticket(s) voor de lezing in de Hooglandse Kerk. De kosten van het ticket krijgt u terug als korting bij een eventuele aanschaf van het exclusief in Kunsthuis Leiden verkrijgbare Limited edition uitgave van het boek Homage to Humanity.

Lezing + pre-order Signed Limited edition boek

Reserveer met dit ticket uw speciale Limited edition boek Hommage to Humanity + toegang tot de lezing in de Hooglandse Kerk. Daarnaast geeft dit ticket toegang tot de book signing in Kunsthuis Leiden na afloop van de lezing alwaar Jimmy Nelson het Limited edition boek voorziet van een persoonlijke noot!

Pre-order Signed Limited edition boek

Bestel hier uw persoonlijke kopie van het Limited edition Signed boek Homage to Humanity van Jimmy Nelson! U kunt het boek ophalen tijdens de book-signing waar Jimmy Nelson er nog een persoonlijke noot in zet, of wij sturen het boek gratis aan u toe!

Eerbetoon
Met een onuitputtelijk doorzettingsvermogen en een ongeëvenaard krachtige beeldtaal heeft Jimmy Nelson de laatste decennia gewerkt aan een waar eerbetoon aan de diversiteit en schoonheid van ’s werelds meest afgelegen inheemse samenlevingen. Op een niet eerder vertoonde intieme wijze weet de fotograaf de culturele trots, kracht en energie van de door hem geportretteerden vast te leggen. Ondanks de verschillende manieren van leven, praten en kleden, bevraagt de fotograaf op subtiele wijze de overeenkomsten tussen de levensvisie van de inheemse stammen en de westerse wereld.

 

Grensverleggende tentoonstelling!
Met zijn expositie Homage to Humanity in Kunsthuis Leiden verlegt Jimmy Nelson letterlijk grenzen. Door met Jimmy’s gratis Companion App de foto’s in de expositie te scannen komen deze volledig tot leven! Reis van de onaangetaste landschappen van de Sharchop in Buthan tot aan de Mundari in Zuid-Soedan. Met ingesproken reisverslagen en buitengewoon videomateriaal weet Jimmy Nelson te verbazen en inspireren. Het ‘virtuele samenspel’ van de tentoonstelling zorgt voor een werkelijk unieke beleving en maakt een bezoek aan de tentoonstelling meer dan waard!

 

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen