Mart Visser X Kunsthuizen

Atelier en Headquarters Mart Visser, Amsterdam

30.03.2023 - 02.04.2023

Mart Visser X Kunsthuizen
Atelier en Headquarters Mart Visser, Amsterdam
30.03.2023 – 02.04.2023

Met groot genoegen nodigen wij u uit voor een bijzonder event: een persoonlijke ontvangst door Mart Visser in zijn Amsterdamse Headquarters en nabijgelegen Atelier. Na een zeer succesvolle expositie in 2018 geven wij u de mogelijkheid tot een unieke inkijk in zowel Atelier als Headquarters van Mart Visser in Amsterdam. Gedurende 3 dagen stelt Mart Visser zijn werkplek open speciaal voor Kunsthuizen klanten en connecties.

Het Headquarter van Mart Visser vormt niet alleen de uitvalsbasis voor de creatie en productie van zijn bekende couture collectie, ook resideert Mart veelvuldig in het praktisch naastgelegen kunstatelier. Om de samenwerking tussen Mart Visser en Kunsthuizen op een bijzondere wijze te vieren heeft Mart Visser besloten om zijn Headquarters met een spectaculaire overzichtstentoonstelling in te richten en zowel het creatieve domein van Mart Visser de Couturier , als het creatieve domein van Mart Visser de kunstenaar voor u open te stellen.

Een ode aan creatie

Visser – bij het grote publiek vooral bekend om zijn couture – toont met een imposant overzicht van schilderijen, sculpturen en installaties vooral de ontwikkeling van Mart Visser de kunstenaar. Zijn kunstenaarschap wordt weerspiegeld in immens grote gezichten, zwaar verroeste objecten en fragiele installaties.

Al sinds zijn academietijd schildert, bouwt en vormt Visser uitsluitend koppen – tronies. Geen portretten maar vormen en associaties van het gezicht, soms expressief, dan weer vervaagd of minimalistisch neergezet. Structuur, reliëf en liefde voor oude verweerde materialen. Voor Visser is zijn werk een ode aan creatie. ‘Het laten ontstaan, intuïtief, niet gehinderd door grenzen van het 2-dimensionale of voorgeschreven regels.’

Feestelijke Opening:
Donderdag 30 maart 2023
19.00 – 21.00 uur

Open Atelier Weekend:
Zaterdag 1 april &  zondag 2 april 2023
12.00-17.00 uur

Mart Visser Headquarters
Luchtvaartstraat 1a

1059ca Amsterdam

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen