Tim Fowler – Organic Contemplations

Kunsthuis Amsterdam - Amstelveenseweg 135

25.05.2024 - 16.06.2024

Tim Fowler – Organic Contemplations
Kunsthuis Amsterdam
25.05.2024 – 16.06.2024

Op vrijdag 24 mei opent Tim Fowler zijn eerste Nederlandse solo tentoonstelling ‘Organic Contemplations’ in Kunsthuis Amsterdam.

De jonge Britse kunstenaar heeft in korte tijd de aandacht van de Internationale kunstwereld op zich weten te vestigen. Met zijn semi-abstracte schilderijen vertelt Fowler een verhaal dat geworteld is in zijn eigen erfgoed, waarbij migrerende planten zijn DNA volgen van West-Afrika naar het Caribisch gebied en uiteindelijk naar het Verenigd Koninkrijk. Zijn werk kenmerkt zich door grote doeken die de kijker overweldigen met krachtige composities, uitgevoerd met een kleurrijk palet dat Tim’s kenmerkende signatuur is geworden.

Tim maakt gebruik van diverse media, waaronder olie, acryl, spraypaint, emaille en graffiti-inkt. Ondanks het levendige karakter van zijn werk en de heldere en intense tinten die zijn werk onmiskenbaar herkenbaar maken, weet Tim altijd een subtiel evenwicht te bewaren. Met abstracte fragmenten, gedurfde markeringen, gebroken lijnen en vrije streken bouwt Tim zijn werk op om zo contouren en kenmerken te creëren. Deze benadering gaat verder dan een letterlijke weergave, waarbij hij kleur gebruikt als een expressie van innerlijke overpeinzingen.

Tims unieke en experimentele signatuur resulteert in een boeiend en niet eerder vertoond oeuvre van diverse onderwerpen, variërend van botanische elementen en architectonische structuren tot intieme familiemomenten. Zijn kunstwerken en onderwerpen worden door Fowler bewust geabstraheerd en opgebouwd in een rijkdom aan kleur om zo de pracht ervan te benadrukken.

De tentoonstelling ‘Organic Contemplations’ is van 25 mei tot en met 16 juni 2024 in Kunsthuis Amsterdam te bezichtigen en het is ons een genoegen u uit te nodigen voor de feestelijke opening op vrijdag 24 mei van 17:00 tot 20:00 uur.

Expositie Tim Fowler – ‘Organic Contemplations’:
Kunsthuis Amsterdam
25.05.2024 – 16.06.2024

Vernissage:
Vrijdag 24 mei 2024
17:00 – 20:00 uur
Graag uw RSVP via info@kunsthuisamsterdam.nl

Benieuwd naar de beschikbare werken van Tim Fowler? Klik hier.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen