Ydwer van der Heide – My Odyssey, Shaped by the Wind

Kunsthuis Leiden - Nieuwstraat 35

15.12.2023 - 27.12.2023

Het weekend van 16 & 17 December verwelkomt Kunsthuis Leiden fotograaf Ydwer van der Heide met zijn solo expositie My Odyssey, Shaped by the Wind.

De solo expositie toont een, door Ydwer samengestelde, unieke selectie van meer dan 20 van zijn foto’s. Ook zal een recent afgeronde documentaire, over Ydwer, tijdens de openingsavond te zien zijn. Ydwer’s boek –Unseen- is tevens verkrijgbaar.

Kunsthuis Leiden heeft het genoegen u uit te nodigen voor de feestelijke opening van de expositie My Odyssey Shaped by the Wind. De opening zal plaatsvinden op vrijdag 15 december van 18.30 – 21.30. RSVP info@kunsthuizen.nl 

Ydwer van der Heide ontdekte in 2003 de wereld van kitesurfen en combineerde zijn passie voor fotografie met de spanning die deze sport met zich meebrengt. Samen met vriend Bas Koole revolutioneerde hij de manier waarop freestyle kitesurfen werd vastgelegd door grenzen te verleggen met diverse technieken. Dit leidde tot wereldwijde erkenning en publicaties in toonaangevende tijdschriften.

Na het ontvangen van opdrachten van Airush in 2011, volgden andere grote merken als Mystic, F-One, North en Red Bull. Hij werd de hoofdfotograaf voor Red Bull Megaloop- en King of the Air-wedstrijden en trad toe als wereldwijde staffotograaf voor de Global Kitesurf Association.

De onvoorziene uitdagingen van de COVID-pandemie in 2020 brachten reisbeperkingen met zich mee, maar dat was slechts het begin van Ydwers tegenslagen. In 2021 verlamde een surfongeluk hem vanaf zijn borst. Tijdens zijn revalidatie traject vond hij zijn troost in fotografie en begon aan een therapeutisch project: een 300 pagina’s tellend hardcover fotoboek, een viering van de meest gedenkwaardige momenten van het leven.

Hoewel zijn perspectief en stijl veranderden, blijft zijn passie voor fotografie onverminderd. Ondanks tegenslagen vindt hij vreugde in het vastleggen van kitesurfessenties en dagelijkse avonturen. Fotografie is voor hem meer dan een beroep; het is een levenslange liefde voor het vertellen van verhalen door beelden. Dit blijft hem gelukkig maken.

“Fotografie is niet slechts een beroep, maar een levenslange liefdesaffaire met de kunst van verhalen vertellen door middel van beelden. Ik blijf fotograferen omdat ik er in essentie echt van geniet.”

 

Ydwer van der Heide – My Odyssey, Shaped by the Wind

Feestelijke opening

Vrijdag 15.12.2023

18.30 – 21.30 Graag uw RSVP via info@kunsthuizen.nl

 

Booksigning

Zondag 17.12.2023

13.00 – 15.00 uur

Vrije inloop

Kunsthuis Leiden  Nieuwstraat 35, 2312 KA Leiden

Komt u met de auto parkeer dan bij Parkeergarage Garenmarkt of Parkeergarage Hoogvliet. Beide vlakbij Kunsthuis Leiden.

info@kunsthuizen.nl 071 – 528 44 80

Openingstijden woe – zaterdag van 11.00 – 17.00 & zondag  van13.00 – 17.00

De Kunsthuizen zijn gespecialiseerd in hedendaagse kunst en vertegenwoordigen een dynamische mix van kunstenaars, van jong lokaal talent tot zeer gevestigde internationale namen. Kunsthuizen onderscheidt zich van de meer traditionele galerieën door haar aantrekkelijke koop- en uitleenmogelijkheden.

 

 

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen