Geschiedenis

Passie voor kunst

Passie voor kunst

De Kunsthuizen zijn ontstaan vanuit een particulier initiatief, vanuit een passie voor kunst en de wens om deze passie met het publiek te delen. Geboren vanuit deze gedachte verschillen De Kunsthuizen qua werkwijze en visie significant van de traditionele kunstmarkt. Waar galerie├źn uitsluitend in consignatie werk aanbieden en de traditionele kunstuitleen zich met name toespitst op het aanbieden van via BKR regeling verworven kunstwerken, hebben De Kunsthuizen zich vanaf haar oprichting toegelegd op het fysiek investeren in de collectie, loopbaan en toekomst van kunstenaars.

Vertrouwen

Vertrouwen

Om het vertrouwen in de kunstenaars kracht bij te zetten wordt al het door De Kunsthuizen aangeboden werk van de kunstenaars tegen marktconforme tarieven aangekocht. Daarnaast investeren De Kunsthuizen in beurspresentaties, bijzondere projecten en exposities van de door haar vertegenwoordigde kunstenaars en maken De Kunsthuizen de kunstwerken van de kunstenaars laagdrempelig toegankelijk middels flexibele kunstkoop- en kunstuitleen regelingen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat het bereik van de kunstenaars, als mede hun onafhankelijkheid, significant toeneemt waardoor de kunstenaars zich onbekommerd kunnen concentreren op het creatieve proces. In ruil hiervoor bieden de kunstenaars De Kunsthuizen eerste keuze als er nieuw werk tot stand komt, wat weer ten goede komt aan de collectie van de Kunsthuizen en haar klanten.

Succesvolle wisselwerking

Succesvolle wisselwerking

De succesvolle wisselwerking tussen de kunstenaars en De Kunsthuizen, en de grote belangstelling van zowel zakelijke als particuliere klanten heeft er in geresulteerd dat het initiatief van de broers Henk-Jan en Bart Mulder de afgelopen 10 jaar is uitgegroeid tot de grootste en meest toonaangevende beschikbare hedendaagse kunst collectie van Nederland.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code