Kunstenaar & fotograaf Alain Delvoye werd in 1959 geboren in België. De kunstenaar kent een sterke voorliefde voor vervallen materialen en de verstilde kracht van desolate objecten wat duidelijk terug te zien is in zijn fotografie en sculpturen.

Na een zoektocht van acht jaar kunstacademie is de kunstenaar gezwicht voor de aantrekkingskracht van de camera. Zijn oeuvre laat zich het beste omschrijven als “urban art”. Met een buitengewoon creatief oog weet de kunstenaar de verborgen schoonheid van uitersten, verval, energie, kleur en verstildheid vast te leggen. Alain Delvoye leert zijn publiek met een andere blik de dagelijkse werkelijkheid te aanschouwen.

De foto’s van Alain Delvoye zijn in beperkte oplage op hoogwaardige manier op plexiglas ontwikkeld en aan de achterzijde voorzien van een aluminium ophangsysteem.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen