De Spaanse in Australië woonachtige kunstenaar Alberto Sanchez is fotograaf en multimedia kunstenaar. Zijn atelier is gevestigd in Byron Bay.

Sanchez heeft het medium fotografie uitgebreid door een unieke handmatige kleurtechniek te ontwikkelen die hem in staat stelt om ingebeelde droomscenario’s te vervaardigen van alledaagse momenten. Het gebruik van prachtige kleuren en texturen resulteert in een conceptuele maskerade die ons uiteindelijk leidt naar een onwaarschijnlijk landschap waarin de kijker wordt uitgenodigd om deel te nemen en te ontsnappen aan de worsteling van het moderne leven. De beeldtaal van Sanchez neigt naar het verhalende maar tegelijkertijd naar datgene wat er daadwerkelijk is vastgelegd door de lens van de camera. Dit resulteert in een hybride realiteit van zowel fysieke als ingebeelde werelden.

Sanchez ziet fotografie als een creatieve kunstvorm die niet wordt versmalt of afgevlakt door de digitale ontwikkelingen. Het biedt juist een extra dimensie aan de mogelijkheden van het medium. Hij drukt af, snijdt bij en vindt zijn eigen foto’s opnieuw uit door er zijn eigen surrealistische stijl aan te geven. Sanchez ziet fotografie als een soort tijdreis-ervaring, als een mix van magisch realisme die hem in staat stelt de wereld te herontdekken door de zoeker van zijn camera.

De afgelopen jaren heeft Sanchez geëxposeerd op kunstbeurzen in Europa, de VS, Zuid-Amerika en Azië. Zijn werk verscheen reeds in vele persartikelen en publicaties en geniet erkenning van belangrijke instellingen en galeries over de hele wereld.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen