Angeles Nieto (Madrid, 1963) rondde in 1993 haar studie af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht, haar tweede studie na de opleiding kunstgeschiedenis in haar geboorteplaats Madrid.
Haar werk is vooral kleurrijk, levendig. Haar Spaanse achtergrond komt heel duidelijk naar voren zowel qua kleur, thematiek en vorm. Buitenvoorstellingen, licht en donker, realiteit en droom, aards en hemels zijn items die in haar werk telkens terugkeren.

De felle kleuren worden gevormd door de invloed van het zuidelijke licht, harde schaduwen, grote contrasten. Mensen en dieren, het leven, met zijn gevoelens, dromen en creaties, bij elkaar gebonden tussen aarde, water en de lucht. Haar eigen handschrift om haar visie op het leven te vertellen.

Sinds haar afstuderen is haar werk op veel plaatsen in Nederland en het buitenland te vinden. Haar werk is regelmatig tentoongesteld in galerieën en bedrijven. Nieto’s werk bevindt zich reeds binnen Nederlandse, Duitse, Spaanse, Belgische en Japanse collecties.

50 kunstwerken gevonden
Comao Ilegar et la Luna

Comao Ilegar et la Luna

Con los piés en el agua

Con los piés en el agua

Mirando al las Estrellas

Mirando al las Estrellas

Hombre y Mujer “Hombre”

Hombre y Mujer “Hombre”

Hombre y Mujer “Mujer”

Hombre y Mujer “Mujer”

Niet beschikbaar
Piel del Toro
Niet beschikbaar
Danza de Verano
50 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code