headers_sec_3.png

De Nederlandse kunstenaar Christiaan Lieverse, 1971, had in 2000 zijn eerste solo expositie en beleefde in 2005 zijn internationale doorbraak. Het oeuvre van Lieverse behelst naast abstracte ook figuratieve en experimenteel contemporaine werken die internationaal op de meest vooraanstaande beurzen worden tentoongesteld.

Sinds 2008 maakt Christiaan met 'Atelier Lieverse' een exclusieve oplage van geselecteerde originelen. Met een unieke, door hemzelf in de afgelopen jaren ontwikkelde, techniek weet hij de authenticiteit en uniciteit van de oplage te waarborgen. Verschillende lagen verf en materiaal worden gebruikt om transparantie, kleurdiepte en reliëf te creëren. Het contrast van het ruwe linnen, de snelheid van het paletmes en de verfijnde penceelstreken zijn karakteristiek voor de werken en dragen bij aan de bewust- en onbewust opgezochte verschillen van de stukken.

Binnen het oeuvre van Lieverse is identiteit in een globaliserende wereld een vaak terugkerende thematiek. Personen die naar iets of iemand buiten het doek kijken. Lieverse weerspiegelt in zijn doeken duidelijk waarneembare emoties. Door de pure en eigentijdse manier waarop hij dat doet blijft het werk spannend door zijn eigen- maar ook veranderlijke interpretatie van de kijker. Het gevoel dat er iets is gebeurd of staat te gebeuren. Als een movie-still. Lieverse wil met zijn werk een verbinding creëren tussen de kijker en het onbekende. Empathisch. Al vanaf de eerste ontmoeting.

Kenmerkend voor de werken uit Atelier Lieverse is dat de stukken veel meer zijn dan een ‘reproductie’. De grote afmetingen, het monochrome kleurgebruik, het ruwe linnen, het grove reliëf en het uitgebreide handwerk dragen bij aan het unieke karakter van elk afzonderlijk werk.

Atelier Lieverse wordt vertegenwoordigd door gerenommeerde galerieën en internationaal getoond op vooraanstaande beurzen.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1