De Nederlandse kunstenaar Christiaan Lieverse, 1971, had in 2000 zijn eerste solo expositie en beleefde in 2005 zijn internationale doorbraak. Het oeuvre van Lieverse behelst naast abstracte ook figuratieve en experimenteel contemporaine werken die internationaal op de meest vooraanstaande beurzen worden tentoongesteld.

Sinds 2008 maakt Christiaan met ‘Atelier Lieverse’ een exclusieve oplage van geselecteerde originelen. Met een unieke, door hemzelf in de afgelopen jaren ontwikkelde, techniek weet hij de authenticiteit en uniciteit van de oplage te waarborgen. Verschillende lagen verf en materiaal worden gebruikt om transparantie, kleurdiepte en reliëf te creëren. Het contrast van het ruwe linnen, de snelheid van het paletmes en de verfijnde penseelstreken zijn karakteristiek voor de werken en dragen bij aan de bewust en onbewust opgezochte verschillen van de stukken.

Binnen het oeuvre van Lieverse is identiteit in een globaliserende wereld een vaak terugkerende thematiek. Personen die naar iets of iemand buiten het doek kijken. Lieverse weerspiegelt in zijn doeken duidelijk waarneembare emoties. Door de pure en eigentijdse manier waarop hij dat doet blijft het werk spannend door zijn eigen- maar ook veranderlijke interpretatie van de kijker. Het gevoel dat er iets is gebeurd of staat te gebeuren. Als een movie-still. Lieverse wil met zijn werk een verbinding creëren tussen de kijker en het onbekende. Empathisch. Al vanaf de eerste ontmoeting.

Kenmerkend voor de werken uit Atelier Lieverse is dat de stukken veel meer zijn dan een ‘reproductie’. De grote afmetingen, het monochrome kleurgebruik, het ruwe linnen, het grove reliëf en het uitgebreide handwerk dragen bij aan het unieke karakter van elk afzonderlijk werk.

Atelier Lieverse wordt vertegenwoordigd door gerenommeerde galerieën en internationaal getoond op vooraanstaande beurzen.

29 kunstwerken gevonden
Chardonne – Ultramarine

Chardonne – Ultramarine

Niet beschikbaar
Magnolia Terra Vert
Niet beschikbaar
Circium Sienna
Niet beschikbaar
Zirza – Steel
Niet beschikbaar
Nephrite – Terra vert
Niet beschikbaar
Zirza – Steel
Niet beschikbaar
Zirza – Chrome Oxide
Niet beschikbaar
Nephrite – Terra Vert
Niet beschikbaar
Chardonne
Niet beschikbaar
Caeruleum
Niet beschikbaar
Distance
29 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen