headers_sec_1.png

Bart Slangen (Maaseik 1969) studeerde vrije grafiek aan het KASK (Koninklijke Academie van Schone Kunsten) in Gent. In zijn werk vertroebelt Bart Slangen bewust het, op een haar na perfecte, vanuit de gedachte dat je de wereld van het geziene niet moet verbeelden, maar voorvoelen. Hij zoekt de schaduw, de schemer, de luwte van het donker op. Slangen brengt ons in de vervreemding van wat werkelijkheid genoemd wordt, in de verwachting van een desolaatheid der dingen, die tijd- en plaatsloos zijn. Bart zal wat vluchtig opgevangen is, op een scherpe manier observeren, het zelfs vooraf kaderen en het opnieuw vervaagd herschilderen, zelfs onderschilderen.(De werken van Bart Slangen hebben wellicht meer met verdwijnen dan met verschijnen te maken, wat getuigt op doek van een weemoedig verlangen naar schoonheid, zuiverheid en eveneens een drang naar perfectie, die zich evenwel afkeert van de oppervlakkigheid ervan, ze daarom onder/achter de vertroebelde onderlaag beschermend verstopt.
Bart Slangen
niet meer beschikbaar
Bart Slangen, Body of water, 100x80cm
Bart Slangen
100 x 80 cm
niet meer beschikbaar
Bart Slangen, Reborn, 110x120cm
Bart Slangen
110 x 120 cm
niet meer beschikbaar
Bart Slangen, Mist, II, 40x40cm
Bart Slangen
40 x 40 cm
niet meer beschikbaar
Bart Slangen, Blur, 35x35cm
Bart Slangen
35 x 35 cm
niet meer beschikbaar
Bart Slangen, Overpass, 40x35cm
Bart Slangen
40 x 35 cm
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1