headers_sec_1.png

Bernard Pras is de zoon van Jacques Pras, wielrenner uit de jaren 40 en 50. Voor een deel wordt hij grootgebracht door zijn grootmoeder die kruidenier is en die hem later in aanraking zal brengen met de kunstwereld. In 1974, als hij is afgestudeerd aan de academie van Toulouse, geeft Bernard Pras verschillende colleges over kunst en richt hij zijn interesse voornamelijk op de gravure van Claude Manesse.

Aan het einde van de jaren 80, na jaren van experimenteren, introduceert hij de Aquagravure techniek en in zijn gespecialiseerde studio ontvangt en ontmoet hij de meest beroemde kunstenaars vanuit heel de wereld (waaronder Corneille) die onder zijn toeziend oog de meest bijzondere Aquagravures produceren.

In 1994 gaat Bernard Pras zich bezig houden met het vervaardigen van materiele opstellingen bestaande uit een verzameling van verschillende voorwerpen en het maken van fotografische afbeeldingen hiervan, in de geest van Arcimboldo een paar eeuwen geleden. Zijn eerste belangrijke expositie vindt plaats in 1998. Het anamorphose principe wordt kenmerkend voor de stijl van Bernard Pras die zich met de tijd gaat wagen aan het vervaardigen van nog grotere kunstzinnige opstellingen van voorwerpen. Zijn opstellingen vinden hun inspiratie de kunstgeschiedenis (Crucifixion, Van Gogh) maar ook in de huidige maatschappij (portretten van Albert Einstein, Mickey Mouse en Catwoman).

Bernard Pras vervangt kwast en kleur door voorwerp en materie en geeft een eigen interpretatie aan kunst. Uit een verzameling van de gekste voorwerpen zoals toiletpapier rollen, bakjes en zoutpotjes komen zijn uitzonderlijke portretten tot stand. Zijn tijdelijke materiele opstelling legt hij vast in een in zeer beperkte oplage afgedrukte fotografische afbeelding, waardoor de essentie van zijn kunst blijft voortbestaan en aan de toeschouwer toegankelijk wordt.

Het werk van Bernard Pras wordt inmiddels wereldwijd vertegenwoordigd op de belangrijkste beurzen en in de meest vooraanstaande galerieën.

©www.kunsthuizen.nl, 2015
niet meer beschikbaar
Bernard Pras, Cat Caddy, 55x75cm
Bernard Pras
55 x 75 cm
niet meer beschikbaar
Bernard Pras, Catwoman, 55x75cm
Bernard Pras
55 x 75 cm
niet meer beschikbaar
Bernard Pras, Geisha, 55x75cm
Bernard Pras
55 x 75 cm
niet meer beschikbaar
Bernard Pras, Louis XIV, 60x80cm
Bernard Pras
60 x 80 cm
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1