headers_sec_3.png

De tot Belg genaturaliseerde Nederlandse beeldhouwer, keramist, schilder en graficus Bram Bogart werd 12.07.1921 in het Nederlandse Delft als Abraham Van Den Bogaert geboren.

Zijn krachtige werk vormt een spannende combinatie van de technieken van het Action Painting en de Art Informal. De tastbare "3-D" kwaliteiten van het medium verf komt in het werk van Bogart duidelijk naar voren. Door zijn eigenzinnige gebruik van deze techniek ontstaat er een spanning tussen kleurgebruik en beeldharmonie, één van de speciale charmes van het werk van deze beroemde kunstenaar.

In de jaren '50 behoorde Bram Bogart tot de meest vooruitstrevende kunstenaars van de Informele Groep (Art Informel). Bogart woonde in hetzelfde appartement boven een looierij aan de Rue Santeuil als Appel en Corneille, maar laat zich niet verleiden door Cobra, dat volgens hem te veel belang hecht aan toeval en impulsiviteit.

De kunstenaar zocht vernieuwing door gebruik van eenvoudige geometrische motieven (cirkels en kruisen) en werd later beïnvloed door Japanse kalligrafie. Bram Bogart uitte zich aanvankelijk nog geheel figuratief maar ging al gauw zijn eigen weg, volstrekt los van elke stroming, beweging of groepering.

Vanaf begin jaren zestig komt een grote ommekeer in het werk van Bogart door het gebruik van een gekleurde cementachtige specie. Met lijn- en standolie, pigment, dikke pasta, cement, kleurstoffen mengt alchemistisch Bogart zijn eigen verf, het materiaal voor zijn uitbeeldingen die nu puur non figuratief zijn.

De werken van Bram Bogart hebben altijd een monumentaal karakter. Mede op grond van zijn revolutionaire materiaalbehandeling en innovatieve techniek rekenen kunsthistorici Bram Bogart tot een van de belangrijke representanten van de zogenaamde materieschilderkunst. Zijn werken zijn wereldwijd opgenomen in belangrijke museumcollecties, collecties van vooraanstaande particulieren en grote bedrijfscollecties.
niet meer beschikbaar
Bram Bogart, Losange, 80x70cm
Bram Bogart
80 x 70 cm
niet meer beschikbaar
Bram Bogart, Croix, 80x70cm
Bram Bogart
80 x 70 cm
niet meer beschikbaar
Bram Bogart, Losange bleu, 80x100cm
Bram Bogart
80 x 100 cm
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1