headers_sec_2.png

Geboren in 1970 en opgegroeid onder de zon van Zuid-Frankrijk, leeft Cédric Bouteiller in Aix en Provence, waar hij ook beeldende kunsten en filosofie studeerde. Na zijn studietijd besloot hij te gaan reizen, van Marseille naar New York en van Shanghai naar Londen, steden die hem zouden blijven inspireren.

Zijn kunstwerken tonen het verhaal van zijn visie op de wereld: De sociale, esthetische en politieke aspecten van de maatschappij. Herinneringen aan bepaalde plaatsen en personages en die ooit indruk op hem maakte. Bouteiller lijkt ons met een knipoog er aan te willen te herinneren dat, zolang het kind in ons blijft bestaan, het volwassen leven makkelijker te verdragen wordt. Niet teveel willen begrijpen, wel blijven dromen.
De levendigheid van de ?The city? fascineert hem. In tegenstelling tot veel mensen die het als claustrofobisch of verstikkend ervaren voelt Bouteiller zich er juist erg thuis. ?The city? is dan ook een terugkomend thema in zijn werk en wordt met veel fantasie uitgebeeld. De kijker wordt verleidt zich mee te laten slepen in Bouteiller?s ultramoderne wereld: vol geluid, vol stilte, vol mysterie en vol magie.

Cédric Bouteiller vervaardigt zijn werken eerst als originele gemanipuleerde fotografie op aluminium dibond, waarbij alle fotografische elementen uit zijn werk door hemzelf zijn geschoten. Daarna bewerkt Bouteiller zijn stukken volledig met de hand met gemengde 'street-art' technieken, paintbrush, sjablonen, stencils en collages. Vervolgens giet hij de werken zelf in epoxyhars. De schilderijen van Bouteiller zijn stuk voor stuk geheel uniek!

Cédric Bouteiller wordt wereldwijd geëxposeerd.
Cédric Bouteiller
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1