headers_sec_3.png

Beelden kunstenares Carolina Paulussen wordt geboren in 1963 te Roosendaal. Zij groeit op in een familie van architecten en timmerlieden, waarbij ze al van jongs af aan wordt doordrenkt met creativiteit en vakmanschap. Al vroeg in haar jeugd ontwikkelt de kunstenares een passie voor creëren. Deze passie vertaalt zich eerst in werken met pastel en conté, maar vordert al snel naar een breed oeuvre schilderijen waarin de kunstenares lustig expirimenteert met verschillende materialen en technieken.

Nu, zo'n 20 jaar verder, is Carolina Paulussen een succesvol kunstenares met in haar werk een enorme veelzijdigheid en een gevoel voor kleurgebruik, zoals men zelden aantreft. Met onverwachte en ogenschijnlijk tegengestelde kleurencombinaties geeft de kunstenares vaart en energie aan haar schilderijen. Haar werken behelzen meestal een klassiek thema. Geisha?s, fragmenten van klassieke gebouwen en dan weer rozen. Subtiele penseelvoering afgewisseld met vakkundig gebruik van het paletmes, de kunstenares weet met verschillen in tint een fascinerende gevoelswereld te openen met eindeloze mogelijkheden. In haar bevlogen schilderijen harmoniëren vormen, lijnen en kleurgebruik tot een prachtig schouwspel. De combinatie van kleuren geven haar werken een moderne maar subtiele uitstraling. In vrijwel ieder werk is men getuige van de contradictie die Carolina Paulussen weergeeft. Het klassieke, gedegen thema met de vernieuwende omgeving van warm rood, soms sprekend helblauw en donkere bruine en violette tinten...

Autodidact, werkend vanuit gevoel en expressie, en altijd op zoek naar vernieuwing. Als geen ander wordt Carolina Paulussen gemotiveerd door de constante beweging die het schilderen in haar teweegbrengt en weet zij haar toeschouwers keer op keer te verrassen!
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1