Casper Faassen is een uitzonderlijk talent in de Nederlandse kunstwereld. Casper Faassen (1975) groeit op in Leiden waar hij al vroeg zijn fascinatie en bewondering voor de grote meesters en zijn passie voor het creëren ontwikkelt. Na een oriënterende periode met studie en werk besluit Casper Faassen zich in 2002 uitsluitend op zijn kunst te richten. Nog in dat zelfde jaar is de eerste expositie van Casper Faassen in Kunsthuis Leiden een feit. In het oeuvre van Casper tekent zich al vroeg een hernieuwde hedendaagse verkenning van klassieke schoonheid af. De kunstenaar benadert de pure essentie van zijn ideale schoonheid met een bijna tastbare kwetsbaarheid. Zijn drang om te experimenteren stelt hem in staat om een prachtig spanningsveld te creëren tussen zijn object désir en schijnbaar toevallig gekozen contrasterende achtergronden: soms aangenaam en vertrouwd, dan weer confronterend en ongrijpbaar. Zelden weet een kunstenaar zijn publiek zó te raken en in 2007 wordt Casper Faassen dan ook door een vakjury verkozen tot ‘Meest veelbelovend talent’ tijdens de prestigieuze  Nederlandse Kunstenaar van het Jaar verkiezing.

Het werk van Casper Faassen wordt gekenmerkt door een unieke en sterke lijnvoering, een prachtig lichtspel en een continu vernieuwende toepassing van materialen en technieken. Het oeuvre van Casper Faassen behelst fotografie, schilderkunst grafiek en beelden. Eind 2008 verscheen er een prachtig geïllustreerd boek over het werk en leven van Casper Faassen. De presentatie van het boek over zijn werk en leven geeft een mooi beeld van de ontwikkeling die de jonge kunstenaar de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Het werk van Casper Faassen is opgenomen in diverse museumcollecties en wordt internationaal getoond op vooraanstaande beurzen en exposities.

59 kunstwerken gevonden
Mis me – Vlietbrug Leiden

Mis me – Vlietbrug Leiden

Ismaris Trinidad Noir II

Ismaris Trinidad Noir II

Ismaris Trinidad Sadira

Ismaris Trinidad Sadira

Tu contigo (jij met jou)

Tu contigo (jij met jou)

Niet beschikbaar
Origineel IV
Niet beschikbaar
Shunji
Niet beschikbaar
Black I
59 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code