Geboren in 1970 en opgegroeid onder de zon van Zuid-Frankrijk, leeft Cédric Bouteiller in Aix-en-Provence, waar hij ook beeldende kunsten en filosofie studeerde. Na zijn studietijd besloot hij te gaan reizen, van Marseille naar New York en van Shanghai naar Londen; steden die hem zouden blijven inspireren.

Zijn kunstwerken tonen het verhaal van zijn visie op de wereld: de sociale, esthetische en politieke aspecten van de maatschappij. Herinneringen aan bepaalde plaatsen en personages en die ooit indruk op hem maakte. Bouteiller lijkt ons met een knipoog er aan te willen te herinneren dat, zolang het kind in ons blijft bestaan, het volwassen leven makkelijker te verdragen wordt. Niet teveel willen begrijpen, wel blijven dromen.
De levendigheid van de ‘de stad’ fascineert hem. In tegenstelling tot veel mensen die het als claustrofobisch of verstikkend ervaren voelt Bouteiller zich er juist erg thuis. ‘De stad’ is dan ook een terugkomend thema in zijn werk en wordt met veel fantasie uitgebeeld. De kijker wordt verleidt zich mee te laten slepen in Bouteillers ultramoderne wereld vol geluid, stilte, mysterie en magie.

Cédric Bouteiller vervaardigt zijn werken eerst als originele gemanipuleerde fotografie op aluminium dibond, waarbij alle fotografische elementen uit zijn werk door hemzelf zijn geschoten. Daarna bewerkt Bouteiller zijn stukken volledig met de hand met gemengde ‘street-art’ technieken, paintbrush, sjablonen, stencils en collages. Vervolgens giet hij de werken zelf in epoxyhars. De schilderijen van Bouteiller zijn stuk voor stuk geheel uniek!

Cédric Bouteiller wordt wereldwijd geëxposeerd.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen