headers_sec_2.png

Charlotte Molenkamp (geboren in 1955 te Tilburg) volgde haar opleiding aan de St. Joost Academie in Breda en bezocht daarna de Kunstacademie in haar geboortestad Tilburg.

Zij is de dochter van de bekende schilder Nico Molenkamp. Ze bracht haar jeugd door op "Koningshoeven" waar zij opgroeide temidden van een op beeldende kunst gericht milieu. Nauw ook verbonden met de natuur, de stilte en het wisselen van de seizoenen.

Charlotte Molenkamp schildert voornamelijk gouaches en olieverfschilderijen; "Eigenlijk ben ik linkshandig, maar ik heb geleerd om ook mijn rechterhand te gebruiken. Dat kost me geen moeite meer. Eigenlijk werk ik met twee handen tegelijk, want het schilderen is voor mij activiteit nummer èèn; het verhaal volgt vanzelf. In mijn rechterhand heb ik een paletmes, links mijn penseel, meestal een platte brede kwast, een spalter. Ik ben steeds aan het afbreken en aan het opbouwen, iemand vroeg mij eens; maak je geen voorstudie? Ik zei hierop dat de voorstudies er allemaal onder zaten!"

Haar werk is nu eens abstract, dan weer op de rand van figuratief en vertoont recentelijk ook wat vaker menselijke figuren die schetsmatig weergegeven worden, maar die altijd verweven blijven met de achtergrond van de doeken. Charlotte Molenkamps werk is primair, dynamisch en fel, gericht op het overbrengen van sterke emoties langs de kortst mogelijke weg. De doeken zijn vaak fors van afmetingen, hetgeen de indruk nog overweldigender maakt. Temidden van al de kleurige verfexplosies blijft echter altijd een gevoel van evenwicht en harmonie bewaard en de kracht van de eerste impressie maakt bij de kijker gaandeweg plaats voor een besef van samenhang en orde.

Het werk van Charlotte Molenkamp is opgenomen in tal van belangrijke collecties, waaronder die van het Koninklijk Huis.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1