Charlotte Molenkamp (Tilburg, 1955) volgde haar opleiding aan de St. Joost Academie in Breda en bezocht daarna de Kunstacademie in haar geboortestad Tilburg.

Ze is de dochter van de bekende schilder Nico Molenkamp. Ze bracht haar jeugd door op “Koningshoeven” waar zij opgroeide in een op beeldende kunst gericht milieu. Nauw verbonden met de natuur, de stilte en het wisselen van de seizoenen.

Charlotte Molenkamp schildert voornamelijk gouaches en olieverfschilderijen: “Eigenlijk ben ik linkshandig, maar ik heb geleerd om ook mijn rechterhand te gebruiken. Dat kost me geen moeite meer. Ik werk met twee handen tegelijk, want het schilderen is voor mij activiteit nummer één; het verhaal volgt vanzelf. In mijn rechterhand heb ik een paletmes en links mijn penseel, meestal een platte brede kwast, een spalter. Ik ben steeds aan het afbreken en aan het opbouwen. Iemand vroeg mij eens of ik geen voorstudies maak. Ik zei hierop dat de voorstudies er allemaal onder zaten!”

Haar werk is nu eens abstract, dan weer op de rand van figuratief en vertoont recentelijk ook wat vaker menselijke figuren die schetsmatig weergegeven worden, maar die altijd verweven blijven met de achtergrond van de doeken. Het werk van Charlotte Molenkamp is primair, dynamisch en fel, gericht op het overbrengen van sterke emoties langs de kortst mogelijke weg. De doeken zijn vaak fors van afmetingen, hetgeen de indruk nog overweldigender maakt. Te midden van al de kleurige verfexplosies blijft echter altijd een gevoel van evenwicht en harmonie bewaard en de kracht van de eerste impressie maakt bij de kijker gaandeweg plaats voor een besef van samenhang en orde.

Het werk van Charlotte Molenkamp is opgenomen in tal van belangrijke collecties, waaronder die van het Koninklijk Huis.

6 kunstwerken gevonden
Dansende Vogel

Dansende Vogel

100 cm x 130 cm € 118,50 p.m.
Insect

Insect

120 cm x 150 cm € 134,25 p.m.
Kat en vogel

Kat en vogel

120 cm x 100 cm € 63,00 p.m.
Rode kat

Rode kat

90 cm x 80 cm € 82,50 p.m.
Vogel in blauw

Vogel in blauw

80 cm x 100 cm € 12,53 p.m.
Niet beschikbaar
Bloemstilleven

Bloemstilleven

90 cm x 80 cm € 82,50 p.m.
6 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen