headers_sec_3.png

Claudio Roncoli wordt in 1971 geboren in Buenos Aires waar zijn vader een speelgoed winkel bezit. In 1983, Claudio was toen 12, keerde de democratie in Argentinië terug. Dit bracht in een korte periode veel sociale veranderingen met zich mee. Muziek krijgt een grote impuls, de nationale rock wordt herboren en het land wordt overspoeld door nieuwe tijdschriften waarin westerse schoonheid en consumptie cultuur hoogtij viert. Roncoli ontwikkelt in deze wilde periode een grote passie voor muziek en raakt gefascineerd door de wijze waarop reclame uitingen de samenleving weten te verleiden. Ondanks zijn uitgesproken passie voor de nieuwe vrijheid kiest Claudio er toch voor om het klooster in te gaan om priester te worden.

Na 2 jaar klooster wordt het gemis van ultieme vrijheid Claudio te sterk en breekt hij zijn opleiding tot priester af. Gedurende zijn opleiding stilt Roncoli zijn honger naar de buitenwereld met tekenen en schilderen en eenmaal buiten start hij een studie Grafisch design aan de universiteit van Buenos Aires. Claudio werkt in deze periode als art director bij verschillende reclamebureaus en om zijn drang naar schilderen richting te geven volgt hij een opleiding aan de 'Prilidiano Pueyrredón' National Fine Arts School. Hier maakt Roncoli nieuwe vrienden waarmee hij zijn passie voor muziek en schilderen kan delen en komt hij in aanraking met vele nieuwe stijlen van artistieke expressie. De eerste solo expositie van Claudio Roncoli is in 1997 een feit en in de jaren erop krijgen exposities de overhand in het leven van Roncoli.

In 2005 stopt Claudio Roncoli volledig met zijn werk als art director en richt hij zich uitsluitend nog op zijn schilderkunst. Hij wisselt exposities af met reizen naar Peru, Mexico en Europa. In Italië, Spanje en het Vaticaan komt Roncoli in aanraking met kunstwerken van de grote kunstenaars uit de Renaissance en dit brengt hem in gedachte terug bij zijn jeugd en zijn tijd als misdienaar. Vanaf dit moment ondergaat het werk van Roncoli een duidelijke transformatie: hij verwerkt de hervonden iconografie samen met redekunst en reclame uit de jaren 50, 60 en 70.

Claudio maakt bij het creëren van zijn werk gebruik van gemixte digitale technieken en verf op canvas. In het werk van Roncoli komen diverse biografische aspecten samen: zijn katholieke geloof, de kindertijd in zijn vaders speelgoedwinkel en zijn passie voor muziek en reclame uitingen. De kunstwerken die hierdoor ontstaan doen denken aan de Pop Art waarbij de conceptuele gedachte genoeg is. Selectie in plaats van creatie.

De uitgesproken stijl van werken brengt Claudio Roncoli met exposities van Argentinië tot Engeland en van Canada tot Peru. Zijn werk is inmiddels getoond in diverse musea en is te zien op belangrijke beurzen over de hele wereld.

© www.kunsthuizen.nl 2009
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1