Claudio Roncoli wordt in 1971 geboren in Buenos Aires waar zijn vader een speelgoed winkel bezit. In 1983, Claudio was toen 12, keerde de democratie in Argentinië terug. Dit bracht in een korte periode veel sociale veranderingen met zich mee. Muziek krijgt een grote impuls, de nationale rock wordt herboren en het land wordt overspoeld door nieuwe tijdschriften waarin westerse schoonheid en de consumptiecultuur hoogtij viert. Roncoli ontwikkelt in deze wilde periode een grote passie voor muziek en raakt gefascineerd door de wijze waarop reclame-uitingen de samenleving weten te verleiden. Ondanks zijn uitgesproken passie voor de nieuwe vrijheid kiest Claudio er toch voor om het klooster in te gaan om priester te worden.

Na 2 jaar klooster wordt het gemis van ultieme vrijheid Claudio te sterk en breekt hij zijn opleiding tot priester af. Gedurende zijn opleiding stilt Roncoli zijn honger naar de buitenwereld met tekenen en schilderen en eenmaal buiten start hij een studie Grafisch design aan de universiteit van Buenos Aires. Claudio werkt in deze periode als art director bij verschillende reclamebureaus en om zijn drang naar schilderen richting te geven volgt hij een opleiding aan de ‘Prilidiano Pueyrredón’ National Fine Arts School. Hier maakt Roncoli nieuwe vrienden waarmee hij zijn passie voor muziek en schilderen kan delen en komt hij in aanraking met vele nieuwe stijlen van artistieke expressie. De eerste solo expositie van Claudio Roncoli is in 1997 een feit en in de jaren erop krijgen exposities de overhand in het leven van Roncoli.

In 2005 stopt Claudio Roncoli volledig met zijn werk als art director en richt hij zich uitsluitend nog op zijn schilderkunst. Hij wisselt exposities af met reizen naar Peru, Mexico en Europa. In Italië, Spanje en het Vaticaan komt Roncoli in aanraking met kunstwerken van de grote kunstenaars uit de Renaissance en dit brengt hem in gedachte terug bij zijn jeugd en zijn tijd als misdienaar. Vanaf dit moment ondergaat het werk van Roncoli een duidelijke transformatie: hij verwerkt de hervonden iconografie samen met redekunst en reclame uit de jaren 50, 60 en 70.

Claudio maakt bij het creëren van zijn werk gebruik van gemixte digitale technieken en verf op canvas. In het werk van Roncoli komen diverse biografische aspecten samen: zijn katholieke geloof, de kindertijd in zijn vaders speelgoedwinkel en zijn passie voor muziek en reclame-uitingen. De kunstwerken die hierdoor ontstaan doen denken aan de Pop Art waarbij de conceptuele gedachte genoeg is. Selectie in plaats van creatie.

De uitgesproken stijl van werken brengt Claudio Roncoli met exposities van Argentinië tot Engeland en van Canada tot Peru. Zijn werk is inmiddels getoond in diverse musea en is te zien op belangrijke beurzen over de hele wereld.

 

4 kunstwerken gevonden
Yellow secrets

Yellow secrets

Claudio Roncoli € 2.600,00
100 cm x 100 cm € 39,00 p.m.
Bebe rose

Bebe rose

Claudio Roncoli € 2.900,00
150 cm x 100 cm € 43,50 p.m.
This is life

This is life

Claudio Roncoli € 3.120,00
180 cm x 90 cm € 46,80 p.m.
Niet beschikbaar
Romanco

Romanco

Claudio Roncoli € 2.900,00
150 cm x 100 cm € 43,50 p.m.
4 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen