headers_sec_2.png

Het werk van de jonge Italiaanse fotografe Cristina Altieri kenmerkt zich door het thema van dualiteit. De dualiteit van de gelijktijdige ontmoeting, botsing van licht en donker, van benaderingspunten en vluchtpunten. Het werk toont een visie die Cristina?s persoonlijke benadering van de wereld zowel samenvat als karakteriseert en die de intieme levenssfeer betreedt van ontwikkelde jonge mannen en vrouwen - in hun eigen intimiteit - tijdens een belangrijke fase van het leven.

Deze bijzondere levensfase loopt als een rode draad door het oeuvre van Cristina Altieri. Een levensfase waarin, na zich vertoond te hebben aan de buitenwereld de botsing met zichzelf het moeilijkste struikelblok schijnt te zijn. Een leeftijd, waarop we wel geleerd hebben om met een ander samen te leven en ons lichaam met een ander te delen, maar waarop het voor ons nog steeds moeilijk is om de eigen sensibiliteit en emotionaliteit te accepteren en te ontdekken. Zonder tegenstellingen is er geen vooruitgang: aantrekking en afstoting, ratio en vitaliteit, haat en liefde, ze zijn noodzakelijk voor de menselijke existentie. Uit deze contrasten komt de eeuwige botsing tussen goed en kwaad voort. Het goede is het passieve dat gehoorzaamt aan de rede. Het kwade is het actieve dat voortkomt uit de vitaliteit. Alles wat hieruit volgt is een diep besef van onmacht en verwarring, en de ononderbroken inspanning om deze impasse te boven te komen.

In het fotografisch werk van Altieri symboliseren de lichamen, gehuld in combinaties van licht en donker, dergelijke paren van tegenstellingen; daarmee schermen zij de ogen af, de gezichten, die onzichtbaar blijven, verborgen, want representanten van het meest intieme, het meest ware deel. De angst om zich te ontdekken, aan de anderen en aan zich zelf. Het lichaam wordt daardoor niet meer dan een schil van het geestelijke deel waarbij de hoop is nog altijd wakker is, en duidelijk vertegenwoordigd in de ononderbroken aanwezigheid van een bundel licht die het donker doorklieft.

Christina Altieri treedt pas sinds 2010 naar buiten met haar vrije werk, maar is inmiddels opgenomen in diverse belangrijke publicaties en getoond op beurzen in London, Bologna, Milaan en Amsterdam.
Cristina Altieri
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1