headers_sec_2.png

Daniël Martin

Het werk van het jonge talent Daniël Martin (1982) typeert zich door snelle en krachtige stroken afgewisseld met fijn geschilderde elementen. Geïnspireerd door de kunstenaars Kline en Pollock maakt hij gebruik van zijn hele lichaam om zijn penseelstreken op het doek te zetten. Door deze abstracte en expressionistische werkwijze schept hij ruimte voor de verfijnde details die zorgen voor een spannend contrast met zijn spontane schilderstijl.

Tot het recente oeuvre van Daniël Martin behoren nadrukkelijke portretten van geschonden gelaten, beelden met een verontrustende maar intrigerende uitstraling. Het lijkt alsof de portretten moedwillig beschadigd werden na eerst volledig geschilderd te zijn. Die bewust gecultiveerde spontaniteit in het schilderen is specifiek voor het werk van Martin. Een vergroeiing aan een boom, de imperfectie van de schoonheid, is een bron van inspiratie voor Daniël Martin. Een ratio aangetast door chaos. Die schending van het aangezicht is anoniem en gaat voorbij aan de identiteit en het karakter van het individu. Het maakt dat de gezichten oplossen, terugkeren of juist herreizen in de chaos van de natuur. De toeschouwer wordt bij het werk van Daniël Martin bewust uit zijn ?comfort zone? gehaald door het sterke contrast van het hedendaagse schoonheidsideaal afgezet tegen de schijnbare trots en het zelfbewustzijn van de door hem geportretteerden.
Daniël Martin
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1