headers_sec_1.png

David Delesalle (1974) groeide op in Noord-Frankrijk. Na daar een opleiding wetenschap en techniek te hebben gevolgd en te zijn afgestudeerd aan de kunstacademie, verhuisde hij naar de Dordogne (Zuidwest- Frankrijk) waar hij tegenwoordig nog steeds woont en werkt. De kunstenaar alterneert graag tussen verf op doek, inkt op papier en houtgravure. Als realistisch fijnschilder concentreert Delesalle zich, in het begin van de jaren 2000, op het vervaardigen van stillevens, het naschilderen van aardappels, knollen, radijs en allerlei dagelijkse waren uit de supermarkt. Het leven van de huisvrouw lijkt hem te fascineren en de inhoud van haar boodschappenmandje hoort vaak tot één van zijn favoriete onderwerpen. De kunstenaar is altijd geïnspireerd geweest door de houtgravure, waarvan hij zich de techniek vanaf 2008 eigen maakt. Met deze ingewikkelde eeuwenoude techniek creëert hij afbeeldingen van groenten, spijkers, speelgoed, fietsen tot levensgrote afbeeldingen van treinen en playmobil figuren, en deze laatste geven de kunstenaar veel populariteit. Hieruit ontstaat dan ook een eindeloze serie humorvolle portretten van allerlei soorten, variërend van piraten tot clowns. Ze hebben een onwerkelijke, intrigerende en speelse uitstraling, waardoor de kijker bijna gehypnotiseerd raakt. De techniek van de houtgravure versterkt dit effect en geeft ze een nog zeldzamer en bijzonderder karakter. De playmobil figuren van Delesalle lijken vrijwel menselijk.

David Delesalle exposeert van 2000 tot 2010 voornamelijk in Frankrijk. Na een uitgebreide solo expositie in Museum Bernard d'Agesci in 2010 reikt het werk van Delesalle langzaam de grenzen over met voorzichtige representatie op beurzen en in galeries door Europa.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1