David Delesalle (1974) groeide op in Noord-Frankrijk. Na daar een opleiding wetenschap en techniek te hebben gevolgd en te zijn afgestudeerd aan de kunstacademie, verhuisde hij naar de Dordogne (Zuidwest-Frankrijk) waar hij tegenwoordig nog steeds woont en werkt. De kunstenaar alterneert graag tussen verf op doek, inkt op papier en houtgravure. Als realistisch fijnschilder concentreert Delesalle zich, in het begin van de jaren 2000, op het vervaardigen van stillevens, het naschilderen van aardappels, knollen, radijs en allerlei dagelijkse waren uit de supermarkt. Het leven van de huisvrouw lijkt hem te fascineren en de inhoud van haar boodschappenmandje hoort vaak tot één van zijn favoriete onderwerpen. De kunstenaar is altijd geïnspireerd geweest door de houtgravure, waarvan hij zich de techniek vanaf 2008 eigen maakt. Met deze ingewikkelde eeuwenoude techniek creëert hij afbeeldingen van groenten, spijkers, speelgoed, fietsen tot levensgrote afbeeldingen van treinen en playmobil figuren, en deze laatste geven de kunstenaar veel populariteit. Hieruit ontstaat dan ook een eindeloze serie humorvolle portretten van allerlei soorten, variërend van piraten tot clowns. Ze hebben een onwerkelijke, intrigerende en speelse uitstraling, waardoor de kijker bijna gehypnotiseerd raakt. De techniek van de houtgravure versterkt dit effect en geeft ze een nog zeldzamer en bijzonderder karakter. De playmobil figuren van Delesalle lijken vrijwel menselijk.

David Delesalle exposeert van 2000 tot 2010 voornamelijk in Frankrijk. Na een uitgebreide solo expositie in Museum Bernard d’Agesci in 2010 reikt het werk van Delesalle langzaam de grenzen over met voorzichtige representatie op beurzen en in galeries door Europa.

5 kunstwerken gevonden
Jouet farceur

Jouet farceur

70 cm x 75 cm € 11,48 p.m.
Girafe Sophie

Girafe Sophie

55 cm x 75 cm € 7,35 p.m.
Homme au col roulé

Homme au col roulé

75 cm x 115 cm € 14,70 p.m.
Homme en tenue de combat

Homme en tenue de combat

75 cm x 115 cm € 14,70 p.m.
Femme au masque

Femme au masque

75 cm x 115 cm € 14,70 p.m.
5 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen