headers_sec_1.png

Op zaterdag 5- en zondag 6 november 2016 is David Yarrow in Kunsthuis Amsterdam voor een signeersessie van zijn spectaculaire nieuwe boek 'Wild Encounters'. Tevens opent Kunsthuis Amsterdam tijdens dit weekend een expositie met niet eerder vertoond werk van deze iconische wildlife fotograaf.

David Yarrow, 49, geboren in Schotland en woonachtig in London staat bekend om zijn minutieuze voorbereiding, onuitputtelijke doorzettingsvermogen en behoedzame geduld in het veld. De foto’s van David Yarrow zijn onderscheidend door hun gevoel van atmosfeer, verbondenheid en aanwezigheid; een bijna tastbare beleving zoals zelden vertoond. Voor Yarrow zijn passie, tijd, inzet en geduld de hoekstenen van zijn streven naar beelden die het overige aanbod overstijgen.

David Yarrow begon zijn carrière als fotograaf van Internationale sportevenementen. Op 20 jarige leeftijd wordt hij uitgeroepen tot Young Scottisch Photographer of the Year, hetzelfde jaar waarin zijn iconische foto van Maradona met de World Cup beker boven zijn hoofd verheven de voorpagina’s van alle grote internationale kranten sierde. Tegenwoordig behoort Yarrow tot de absolute top van ’s werelds wildlife fotografen en richt de Schotse fotograaf zijn lens vooral op de meest ver gelegen uithoeken van de wereld om haar betoverende doch bedreigde schoonheid vast te leggen.

De reizen van Yarrow leveren de avontuurlijke fotograaf naast spectaculaire beelden ook inzicht in belangrijke milieu- en geopolitieke problemen. Deze kennis komt ten goede aan Davids lange-termijn inzet voor de Afrikan Conservation Charity Tusk, waarvan ZKH de hertog van Cambridge de Royal Patron is. 10% van alle verkoop van foto’s en boeken van David Yarrow komen ten goede aan projecten in Afrikaanse landen en de foto’s van David Yarrow worden 2 maanden lang levensgroot op Times Square getoond in een campagne tegen stroperij.

Het werk van David Yarrow bevind zich in diverse vooraanstaande museum collecties en is tentoongesteld in Hong Kong, New York en London met exposities in iconische locaties waaronder de Londense Saatchi Gallery, het Phillip's Gallery en op het wereldwijde hoofdkantoor Christie's.

De uitverkochte soloshow ' Getting Close' in Kunsthuis Amsterdam in 2015 was de grootste en meest complete expositie van David Yarrow’s werk tot op heden.
David Yarrow
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1