Wereldberoemde fotograaf DAVID YARROW in Amsterdam voor book launch en overzichtstentoonstelling

Op zaterdag 9- en zondag 10 november is de fameuze wildlife fotograaf David Yarrow, 53, geboren in Schotland en woonachtig in London, een paar dagen in Nederland in het kader van een wereld tour waarin hij zijn spectaculaire nieuwe – ruim 350 pagina’s tellende – boek aan zijn fans presenteert.

Monaco, London, Vancouver, Oslo, Los Angeles, Chicago, Amsterdam, New York. Het is slechts een kleine greep van de steden die de charismatische fotograaf in korte tijd aandoet om zijn boek en zijn werk en inzet voor wildlife preservation onder de aandacht van zijn publiek te brengen. En niet zonder succes. Europese Koningshuizen en de groten der aarde mag David Yarrow tot zijn persoonlijke vriendenkring rekenen. Daar waar hij komt stromen letterlijk honderden liefhebbers toe om zijn adembenemende foto’s en uitverkochte shows te bekijken. Een sterrenstatus die de goedlachse fotograaf dankbaar gebruikt om astronomische bedragen in te zamelen voor programma’s om de hem zo gekoesterde kwetsbare diersoorten te beschermen en behouden.

Het werk van David Yarrow overstijgt het genre wildlife fotografie en wordt wereldwijd verzameld en getoond als beeldende kunst. Bevroren Arctische toendra’s, uitgestrekte Afrikaanse woestijnen, onontgonnen regenwouden. De afgelopen decennia ging de legendarische Schotse fotograaf geen gevaar of uitdaging uit de weg om de schoonheid van ’s werelds meest aansprekende en bedreigde diersoorten vast te leggen. David Yarrow heeft een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd en weet met zijn larger-than-life foto’s een miljoenen publiek te bereiken. David Yarrow is evenzeer natuurbeschermer als fotograaf en kunstenaar en een groot deel van alle verkoop zijn foto’s en boeken komen ten goede aan de stichtingen WildAid en Tusk, waarvan David ambassadeur is.

David Yarrow’s tentoonstelling en nieuwe boek toont een fotografisch verslag dat zijn gelijke niet kent. Een intieme weergave van een aantal van ’s werelds meest boeiende diersoorten en culturen. Het boek mag met recht tot een van de mooiste koffietafelboeken van de afgelopen jaren worden gerekend. De soloshow in Kunsthuis Amsterdam is de grootste en meest complete expositie van David Yarrow’s werk tot op heden en Yarrow zal op zaterdag 9- en zondag 10 november van 12:00 tot 15:00 in het Kunsthuis aanwezig zijn voor een toelichting op zijn werk en het signeren van zijn boeken.

Kunsthuis Amsterdam is van woensdag tot en met zondag geopend voor publiek. De expositie van David Yarrow is te bezichtigen van zaterdag 9 november tot en met zondag 15 december. Meer informatie vindt u op www.kunsthuisamsterdam.nl of op www.kunsthuizen.nl/davidyarrow

 

 

41 kunstwerken gevonden
Smokey the Mountain Lion

Smokey the Mountain Lion

A Street car named Desire, II

A Street car named Desire, II

A Street car named Desire, I

A Street car named Desire, I

David Yarrow – Book including handsigned print

David Yarrow – Book including handsigned print

The Last of the Big Hunters

The Last of the Big Hunters

Niet beschikbaar
The Squad
Niet beschikbaar
African Tails
Niet beschikbaar
The Untouchables
Niet beschikbaar
Boy Band
41 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code