headers_sec_2.png

Gijs Donker wordt in 1964 in Amstelveen geboren als eerste zoon van de Rotterdamse uitgever Willem Donker. Twee jaar na zijn geboorte kregen zijn ouders nog een zoon genaamd Justus en een jaar later een derde zoon genaamd Aad.

Gijs begint zijn professionele carrière al op vroege leeftijd en na diverse solo exposities richt Gijs Donker in 1989 samen met zijn broers Justus en Aad, Peter Klashorst, Ernst Voss, Bart Domburg en Juriaan van Hall het kunstenaarscollectief "After Nature" op. Dit Collectief geldt al snel als de 'enfants terrible' van de Nederlandse schilderkunst. De groep zet zich af tegen het heersende abstract expressionisme en maakt in de jaren tachtig en negentig furore met een vernieuwende figuratieve schilderstijl. De groep zet zich af tegen het heersende abstract expressionisme en maakt in de jaren tachtig en negentig furore met een vernieuwende figuratieve schilderstijl. De After Nature kunstenaars wilden het ‘ouderwetse’ schilderen in ere herstellen en begaven zich weer met ezel, doek en verf in de vrije natuur. Ook vormen stillevens, stadsgezichten en modellen geliefde onderwerpen van de After Nature kunstenaars. Toepasselijk is dan ook de titel van de ludieke agenda-catalogus bij hun expositie bij Daniel Newburg (New York 1992): Raiders of the lost Art. De invloed van de groep is enorm en één van haar verdienste is de terugkeer van het realisme in de schilderskunst.

Na het uiteenvallen van het After Nature collectief in 1992 gaat Gijs Donker samen met zijn broers Aad en Justus nog een tijd door met groepsexposities, vooral in Verenigde Staten. Na het overlijden van zijn broer Aad in 1998 gaat Gijs vervolgens alleen verder en richt hij zich vooral op het ontwikkelen van zijn schilderstijl. Inmiddels heeft Gijs Donker weer talloze exposities op zijn naam staan.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1