Gijs Donker wordt in 1964 in Amstelveen geboren als eerste zoon van de Rotterdamse uitgever Willem Donker. Twee jaar na zijn geboorte kregen zijn ouders nog een zoon genaamd Justus en een jaar later een derde zoon genaamd Aad.

Gijs begint zijn professionele carrière al op vroege leeftijd en na diverse solo exposities richt Gijs Donker in 1989 samen met zijn broers Justus en Aad, Peter Klashorst, Ernst Voss, Bart Domburg en Juriaan van Hall het kunstenaarscollectief “After Nature” op. Dit collectief geldt al snel als de ‘enfants terrible’ van de Nederlandse schilderkunst. De groep zet zich af tegen het heersende abstract expressionisme en maakt in de jaren tachtig en negentig furore met een vernieuwende figuratieve schilderstijl. De After Nature kunstenaars wilden het ‘ouderwetse’ schilderen in ere herstellen en begaven zich weer met ezel, doek en verf in de vrije natuur. Ook vormen stillevens, stadsgezichten en modellen geliefde onderwerpen van de After Nature kunstenaars. Toepasselijk is dan ook de titel van de ludieke agenda-catalogus bij hun expositie bij Daniel Newburg (New York 1992): Raiders of the lost Art. De invloed van de groep is enorm en één van haar verdienste is de terugkeer van het realisme in de schilderskunst.

Na het uiteenvallen van het After Nature collectief in 1992 gaat Gijs Donker samen met zijn broers Aad en Justus nog een tijd door met groepsexposities, vooral in Verenigde Staten. Na het overlijden van zijn broer Aad in 1998 gaat Gijs vervolgens alleen verder en richt hij zich vooral op het ontwikkelen van zijn schilderstijl. Inmiddels heeft Gijs Donker weer talloze exposities op zijn naam staan.

4 kunstwerken gevonden
Portret op metalen plaat

Portret op metalen plaat

Gijs Donker € 990,00
35 cm x 50 cm € 14,85 p.m.
Portraits I

Portraits I

Gijs Donker € 1.160,00
70 cm x 90 cm € 17,40 p.m.
Portraits III

Portraits III

Gijs Donker € 1.160,00
70 cm x 90 cm € 17,40 p.m.
Portrait IV

Portrait IV

Gijs Donker € 1.160,00
60 cm x 90 cm € 17,40 p.m.
4 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen