headers_sec_3.png

Brigitte (Gite) Iemfré wordt in 1958 geboren en groeit op in Nancy. Na te zijn afgestudeerd aan de Academie van Beeldende kunsten, werkt de kunstenares een tijdje als grafisch vormgever voor een reclamebureau. Haar passie voor het creëren blijft echter aan haar trekken en al snel legt de kunstenares zich toe op het schrijven en illustreren van kinderboeken en beeldhouwen. Dat laatste krijgt snel de overhand en sinds een aantal jaar richt Iemfré zich volledig op de beeldhouwkunst.

Vol passie vervaardigt Gire Iemfré dierenbeelden zoals egels, neushoorns, nijlpaarden en olifanten. Hoewel elk beeld vol zeggingskracht door Iemfré gecreëerd zijn waarschijnlijk toch haar stierenbeelden het meest populair. Deze beelden, waarvan de ronde harmonieuze vorm en de felle kleur sensualiteit en tegelijkertijd kracht uitstralen, worden ook wel vergeleken met het werk van Jouve, maar hebben ontegenzeggelijk een zeer bijzonder eigen stijl.

"Voor mij is beeldhouwen net schrijven", vertelt de kunstenares. "Elk dier komt voort uit een verhaal dat ik verzin tijdens de creatie." Met andere woorden, elk beeld komt voort uit het toeval van het moment en op deze manier brengt Iemfré haar blik op de wereld aan ons over.

Gitte Iemfré exposeert bij diverse galeries in verschillende plaatsen in Frankrijk , waaronder Biarritz, Bordeaux, Cannes, Marseille, Annecy, St Remy de Provence, Toulouse, Nancy en Strasbourg. Daarnaast exposeert de kunstenares in Luxemburg en sinds kort ook in Nederland.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1