Brigitte (Gite) Iemfré wordt in 1958 geboren en groeit op in Nancy. Na te zijn afgestudeerd aan de Academie van Beeldende Kunsten, werkt de kunstenares een tijdje als grafisch vormgever voor een reclamebureau. Haar passie voor het creëren blijft echter aan haar trekken en al snel legt de kunstenares zich toe op het schrijven en illustreren van kinderboeken en beeldhouwen. Dat laatste krijgt snel de overhand en sinds een aantal jaar richt Iemfré zich volledig op de beeldhouwkunst.

Vol passie vervaardigt Gire Iemfré dierenbeelden zoals egels, neushoorns, nijlpaarden en olifanten. Hoewel elk beeld vol zeggingskracht door Iemfré gecreëerd, zijn waarschijnlijk toch haar stierenbeelden het meest populair. Deze beelden, waarvan de ronde harmonieuze vorm en de felle kleur sensualiteit en tegelijkertijd kracht uitstralen, worden ook wel vergeleken met het werk van Jouve, maar hebben ontegenzeggelijk een zeer bijzonder eigen stijl.

“Voor mij is beeldhouwen net schrijven”, vertelt de kunstenares. “Elk dier komt voort uit een verhaal dat ik verzin tijdens de creatie.” Met andere woorden, elk beeld komt voort uit het toeval van het moment en op deze manier brengt Iemfré haar blik op de wereld aan ons over.

Gitte Iemfré exposeert bij diverse galeries in verschillende plaatsen in Frankrijk , waaronder Biarritz, Bordeaux, Cannes, Marseille, Annecy, St Remy de Provence, Toulouse, Nancy en Strasbourg. Daarnaast exposeert de kunstenares in Luxemburg en sinds kort ook in Nederland.

3 kunstwerken gevonden
Lion

Lion

Gite Iemfré € 1.900,00
34 cm x 20 cm € 28,50 p.m.
Niet beschikbaar
Rhino Rinoceronte

Rhino Rinoceronte

Gite Iemfré € 2.250,00
53 cm x 36 cm € 33,75 p.m.
Niet beschikbaar
Cheval argente Etincelle

Cheval argente Etincelle

Gite Iemfré € 2.150,00
57 cm x 47 cm € 32,25 p.m.
3 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen