De Nederlandse kunstenaar Hans Innemée is in 1951 in Tilburg geboren. In deze stad volgt hij ook een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Hans Innemée is een schilder met een bijzondere stijl. Hij schildert mensen, dieren en objecten zoals kinderen die zouden kunnen tekenen. Althans zo lijkt het. Zijn werk heeft een humoristische ondertoon en roept vertedering op.

“Ik ben eigenlijk tekenaar, geen schilder”, zegt Hans Innemée over zichzelf. Hij is vooral bekend geworden door de figuur van de kip, die in veel van zijn werken terugkomt. “Ik heb die kip, nu zo’n beetje tien jaar geleden, gepromoveerd tot hoofdfiguur in mijn werk. Ik wilde het meest voorkomende en tegelijkertijd meest gewone huisdier in Nederland gebruiken om te communiceren.”

“Die kip heeft een enorme beeldende zeggingskracht gekregen. Want niets menselijks is mij vreemd, maar ik gebruik toch het liefst beesten om iets uit te drukken. Het gaat wel altijd over menselijke interacties, over contact, aanwezigheid. Mijn dieren ‘zijn’. Via hen kan ik communiceren.”

De laatste jaren treden overigens steeds vaker ook andere dieren naar voren in Innemée’s werk. “De worm is de laatste jaren heel belangrijk. In vond het een uitdaging om met zo’n lullig, tot de lagere diersoorten behorend diertje toch iets uit te drukken.”

“Mijn hart heeft jaren in de muziek gelegen, maar als je deel uitmaakt van een band ben je erg afhankelijk van de andere bandleden, of van de andere ego’s als je het zo wilt noemen. Als beeldend kunstenaar ben ik de baas over mijn eigen beestenspul. Ik creëer een decor waar een bepaalde scene zich afspeelt en ik regisseer die scene.”

De techniek die Hans Innemée gebruikt is door hemzelf ontwikkeld. Hij maakt monotype tekeningen op vloeipapier, die geplakt worden op handgeschept Thais papier. Die worden vervolgens op houten panelen gekleefd en ingekleurd met oliepastels. Hans Innemée is zeer kritisch als het om zijn eigen kunstwerken gaat. Het hele proces heeft hij in eigen beheer. “Kwaliteit boven kwantiteit” is een motto dat duidelijk zichtbaar is in de kunst van Hans Innemée.

7 kunstwerken gevonden
About contact

About contact

Hans Innemée € 850,00
100 cm x 30 cm € 12,75 p.m.
About position, size and solidarity…

About position, size and solidarity…

Hans Innemée € 2.650,00
70 cm x 50 cm € 39,75 p.m.
To stand and look..

To stand and look..

Hans Innemée € 335,00
40 cm x 50 cm € 5,03 p.m.
Number 17

Number 17

Hans Innemée € 650,00
35 cm x 25 cm € 9,75 p.m.
In a state of contentment

In a state of contentment

Hans Innemée € 1.980,00
35 cm x 35 cm € 29,70 p.m.
Geen titel

Geen titel

Hans Innemée € 500,00
56 cm x 43 cm € 7,50 p.m.
Niet beschikbaar
To know or not to know…

To know or not to know…

Hans Innemée € 435,00
45 cm x 45 cm € 6,53 p.m.
7 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen