headers_sec_2.png

Igor Vasiliadis is een professioneel mode en kunst fotograaf. Hij studeerde aan de Koninklijke Zweedse Academie voor Schone Kunsten. Hij wordt gerekend tot de Top 10 beste Fotografen van Rusland door Career Magazine.

Igor Vasiliadis groeit op in Rusland. Hier ontwikkelt hij met zijn eerste camera, een Sovjet Smena 6, al op de uitzonderlijk jonge leeftijd van 8 jaar zijn liefde voor fotografie. Op iets latere leeftijd switcht hij naar midden formaat camera en al snel oogst hij succes door het winnen van nationale en internationale fotowedstrijden.

Inmiddels maakt Igor veelvuldig gebruik van grootformaat camera's met authentieke 19e eeuwse optica. Een van de unieke aspecten van zijn werk is het werken met een printtechnologie bewaard uit het midden van de 19e eeuw bekend als nat Collodium proces op platen van gezwart zilver. Bij die techniek, die rond 1850 door Frederick Scott Archer en Gustave Le Gray werd beschreven, dient Collodium als bindmiddel voor de lichtgevoelige zilverzouten op een drager als bijvoorbeeld glas. Hierdoor ontstaat een bijzonder spel tussen beeld en ontwikkelde drager. Alle onvolkomenheden die tijdens dit proces ontstaan zijn origineel. Het werken met oude technologieën, lenzen en chemische processen zorgt ervoor dat Igor niet de werkelijkheid vast legt maar eerder zijn eigen wereld creëert in zijn foto's. Igor combineert technologieën van het verleden in de vorm van de toekomst. Igor zegt hij hierover, "Ik hou van apparatuur en technologieën die zich in de praktijk door de eeuwen heen hebben bewezen, technieken van lange belichtingstijden. Dit maakt het mogelijk voor de ziel van het model om uit te breken uit de kortstondige wereld van emoties en daarmee verschijnt ze in al haar facetten van schoonheid. De donkere toon, de gevolgen van het drogen van emulsie en alle mystiek gebracht door zilver en cyanides creëren een wereld van mysterie, een wereld van tijdelijke en kortstondige emoties die slechts ontstaat tijdens een kortstondig verval van rede, een ontsnapping van de werkelijkheid".

Igor Vasiliadis behoort inmiddels tot de top van de internationale fotografiewereld. Hij heeft meer dan 200 covers en mode shoots voor Internationale tijdschriften op zijn naam staan waaronder voor Vogue, Cosmopolitan, Marie Claire, L'Officiel en de Esquire. Ook mag hij grote merken als Hennessy, Moët & Chandon, Dior, Tiffany, Sony, Audi en Renault tot zijn klanten rekenen en onder degenen die hij voor zijn camera heeft gehad bevinden zich grote namen als Angela Jolie, Rihanna, Mike Tyson, Donatella Versace, Pierre Cardin, Paco Rabanne, Karl Lagerfeld, Matt Damon, Jude Law, Naomi Campbell, en vele anderen.

Igor zijn werk wordt wereldwijd geëxposeerd en zijn foto’s zijn opgenomen in belangrijke collecties waaronder de koninklijke collecties van Spanje, Zweden en Nederland.
Igor Vasiliadis
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1