headers_sec_2.png

Jacques Tange (1960) is onlangs tijdens de "Kunstenaar van het Jaar verkiezing 2003" uit een landelijke verkiezing van alle Nederlandse kunstenaars verkozen tot "meest veelbelovend kunstenaar van 2003". Hoewel het eerbetoon vanzelfsprekend voor deze bijzondere kunstenaar een groot compliment is, is het tevens meer een bevestiging van een waardering die al veel langer voor de kunstenaar wordt uitgesproken. Het werk van Jacques Tange is opgenomen in diverse binnen- en buitenlandse museumcollecties. Nationaal en internationaal wordt het werk van Jacques Tange geƫxposeerd en ook heeft de kunstenaar inmiddels zijn weg gevonden naar de meest vooraanstaande particuliere collecties.

Niet verwonderlijk. Met zijn kunstwerken spreekt Jacques Tange een universeel publiek aan. In felle primaire kleuren geeft hij telkens een nieuwe invulling aan het thema "verlangen". Verlangen in welke vorm dan ook, in liefde en leven, naar thuis en verre oorden, naar heden en verleden.. Het thema verlangen loopt als een rode draad door zijn creaties. Met schilderijen, pastels, tekeningen, beelden, keramiek en zelfs meubels weet de kunstenaar zijn publiek telkens weer te verassen en mee te voeren in verlangen.

De persoonlijke stijl van Jacques Tange is onmiskenbaar in elk van zijn kunstwerken terug te vinden. Naast een fantastisch gevoel voor kleur- en themaspel maakt de kunstenaar ook gebruik van prachtige materialen. Olie op linnen en prachtige pasteltekeningen op papier, zeefdrukken van meer dan 25 drukgangen in zeer beperkte oplagen, handgemaakte en handbeschilderde lijsten, niets is de kunstenaar teveel moeite.

 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1