headers_sec_3.png

Duo expositie van Cremer en Corneille in Kunsthuis Leiden.

Vraag via info@kunsthuizen.nl ons volledige portfolio beschikbare werken op.

Nieuwstraat 35, 2312 KA Leiden
21.07.2018 tot 12.08.2018
Woensdag - Zaterdag van 11.00-17.00
Zondag van 13.00-17.00

Werk van Jan Cremer en Corneille, 2 belangrijke
Nederlandse kunstenaars, wordt van 21 juli tot 12 augustus tentoongesteld in Kunsthuis Leiden.
De omvangrijke expositie toont een mix van schetsen, grafiek en originele werken beginnend bij de jaren 50.. Een eerbetoon aan twee kunstenaars met groot Internationaal aanzien, die veel betekend hebben voor het Nederlandse kunstlandschap.

In 1948 sloot Corneille zich aan bij het kunstenaarscollectief ‘CoBrA’. Een collectief van beginnende kunstenaars in Brussel, Kopenhagen en Amsterdam. Ondanks dat deze groep slechts 3 jaar bestond genereerde zij zoveel bekendheid dat zij zelfs vandaag de dag nog wereldfaam geniet.
De reislustige Corneille zet zijn ervaringen om in visioenen van wat hij heeft gezien en meegemaakt. Dit resulteert in kleurrijke landschappen en tuinen, bevolkt door planten dieren en vrouwen. Corneille overleed op 88-jarige leeftijd op 5 september 2010.

Ook Cremer geniet grote Internationale faam. Mede dankzij zijn destijds rebellerende boek ‘Ik Jan Cremer’ - waar wereldwijd 12 miljoen exemplaren van zijn verkocht - , haalde de schilderende rebel regelmatig de voorpagina van nationale en internationale kranten. In 1960 behaalde hij de wereldpers met zijn ‘miljoenenschilderij’, ‘La Guerre Japonaise’ en hij veroorzaakte morele verontwaardiging met zijn roemruchte uitspraak voor de Nederlandse televisie: REMBRANDT, WIE IS DAT? Cremer woont en werkt momenteel afwisselend in New York, Amsterdam en Parijs.

In een hedendaags kunstlandschap met veel aandacht voor nieuwe fotografie- en mixed media technieken weet het tijdloze oeuvre van Cremer en Corneille zich onmiskenbaar staande te houden. Met de overzichtstentoonstelling maakt Kunsthuis Leiden het werk van deze 2 grootheden middels aantrekkelijke koop en uitleenmogelijkheden bereikbaar voor het grote publiek.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1