Jan  Cremer geniet grote internationale faam. Mede dankzij zijn destijds rebellerende boek ‘Ik Jan Cremer’ – waar wereldwijd 12 miljoen exemplaren van zijn verkocht – , haalde de schilderende rebel regelmatig de voorpagina van nationale en internationale kranten. In 1960 behaalde hij de wereldpers met zijn ‘miljoenenschilderij’, ‘La Guerre Japonaise’ en hij veroorzaakte morele verontwaardiging met zijn roemruchte uitspraak voor de Nederlandse televisie: REMBRANDT, WIE IS DAT? Cremer woont en werkt momenteel afwisselend in New York, Amsterdam en Parijs.

In een hedendaags kunstlandschap met veel aandacht voor nieuwe fotografie- en mixed media technieken weet het tijdloze oeuvre van Cremer en Corneille zich onmiskenbaar staande te houden. In 2018 hield Kunsthuis Leiden een overzichtstentoonstelling met het werk van Corneille en Jan Cremer, werken van deze grootheden zijn middels aantrekkelijke koop en uitleenmogelijkheden bereikbaar voor het grote publiek.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen