headers_sec_3.png

Jeffrey "Jeff" Koons (geboren 21 januari 1955) is een Amerikaanse kunstenaar wiens werk wordt gedomineerd door de thema's banaliteit en verleiding. Hij woont en werkt in zowel New York City en zijn woonplaats York, Pennsylvania. Jeff Koons is zonder twijfel een van de belangrijkste levende kunstenaars en zijn werk is opgenomen in de meest vooraanstaande Hedendaagse (Museum) collecties ter wereld.

Koons zijn verdienste ligt in het verwerken van kitscherige elementen in 'Kunst met de grote K', waardoor zijn werk, in één adem met dat van Andy Warhol, postmodernisme wordt genoemd. Koons werk vertoont overeenkomsten met popart, in zoverre dat hij elementen uit lagere kunst haalt en deze verwerkt in hogere kunst. Zijn werk wordt tot de categorie Neo Popart gerekend waarbij men in het geval van Koons spreekt van überkitsch: kitsch die zo sterk wordt aangezet, dat die niet meer te genieten is en juist daaraan zijn kunstzinnigheid ontleent.

De werken van Koons worden verkocht voor astronomische bedragen en in 2013 werd tijdens een Hedendaagse kunst veiling bij Christie’s in New York Koons's Balloon Dog Orange verkocht voor ruim 58 miljoen dollar, het duurste werk ooit voor een nog levende kunstenaar. Van de Balloon dog heeft Jeff Koons een aantal gelimiteerde reproducties vervaardigd welke bij Kunsthuizen verkrijgbaar zijn.
Jeff Koons
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1