Roem, schoonheid, maatschappelijk succes en de tragiek van de onvermijdelijk keerzijde; al meer dan drie decennia laat Jörg Döring (1965, Duitsland) zich beïnvloeden door de karakteristieke kenmerken van de Pop Art stroming en de Amerikaanse cultuur. Grote olieverfdoeken geschilderd als een soort film-stills en close-ups; Döring portretteert de Amerikaanse droom in zijn meest gecondenseerde vorm. De tentoonstelling van Jörg Döring is doordrenkt met een Duits gevoel voor drama. Felle kleuren, diepe schaduwen en dubbelzinnige boodschappen maken het werk van Döring even complex als toegankelijk.

Met zijn recente werken appelleert Jörg Döring aan vluchtigheid van de huidige maatschappij. De vergankelijkheid van hedendaagse actualiteiten afgezet tegen een hunkering naar de tijdgeest van de Pop Art. Met glamourachtige kleuren – ontleend aan reclameafbeeldingen op straat – vergroot Döring speels de identiteit en symboliek van de Westerse consumptiecultuur. Döring versmelt het heden met het recent verleden en neemt de bezoeker mee naar een wereld waar Warhol en Instagram versmelten tot Pop Art 2.0!

Jörg Döring is een schilder die met imago’s speelt. Net als bij Andy Warhol zijn voor Döring deze imago’s een vertrekpunt waardoor zijn werk overeenkomsten vertoont met de Amerikaanse Pop Art. Volgens Döring is die overeenkomst echter niet meer dan oppervlakkig: “Er zijn veel stijlelementen uit die tijd maar in feite gaat het om nieuw en origineel materiaal. In tegenstelling tot de klassieke Pop Art, laat ik niet alleen het beeld zien maar ik voeg er een nieuwe inhoud aan toe – over hedendaagse, zelfs actuele onderwerpen. Op die manier krijg je een interessante dubbele bodem.”

Het werk van Döring maakt deel uit van talloze vooraanstaande collecties en wordt wereldwijd geëxposeerd.

80 kunstwerken gevonden
Need Someone (crazy little things)

Need Someone (crazy little things)

Send me a Song (crazy little things)

Send me a Song (crazy little things)

Gallerywall Jorg Doring

Gallerywall Jorg Doring

As many things as possible

As many things as possible

80 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code