headers_sec_1.png

Als zeezeiler ontdekte Verwiel de Mediterrane wereld. Na een periode in Spanje en Turkije vestigde hij zich uiteindelijk in Griekenland op de Peloponnese. Hij vond er een overvloed aan inspiratie waarbij het heldere licht van de Aegeische Zee aanleiding werd tot zijn huidige intens kleurrijke doeken. Niet de naturalistische weergave doch een verwerking van indrukken in autonome abstract beelden.

Zijn ontwerpen zijn eenvoudig, de verwerking is echter complex. Colalgetechnieken leiden tot een gelaagde opbouw waarbij hij als een archeoloog zijn vormen begraaft en weer opneemt in de verf van het doek, als waren het sporen van onze hedendaagse cultuur.

Het contrast tussen de monumentale compositie met mathematische vlakken en de grillige amorfe detaillering in glazuurachtige heldere kleuren maakt dit werk uniek. In deze hedendaagse iconen jongleert Verwiel met de beperkingen van het platte vlak. Soms toont hij de suggestie van ruimte, door middel van fysieke gestalten in een eigenaardig perspectief, gecomprimeerd of uitgestrekt op zijn grote doeken.

Jos Verwiel studeerde aan de kunstacademies in Tilburg en ?s Hertogenbosch, maakte studiereizen naar Engeland, Canada, Verenigde Staten, Mexico, Spanje en Marokko, kreeg Rijkssubsidies voor diverse projecten, vervulde docentschappen op Nederlandse kunstacademies, hield exposities en nam deel aan kunstmanifestaties in vele galeries en musea in Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland en Griekenland. Door particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen werden opdrachten gegeven en werken aangekocht. Artikelen van zijn werk verschenen in diverse kunstrubrieken, in kranten, boeken en tijdschriften.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1