headers_sec_3.png

Joseph Klibansky wordt in 1984 geboren in Kaapstad. Zijn vader is Zuid-Afrikaan, zijn moeder Nederlandse. Klibansky groeit op in een internationaal, creatief milieu. Zodra hij kan lopen is Joseph op de set te vinden van de foto-shoots waar zijn ouders als fotograaf en stylist aan het werk zijn en de creatieve en zakelijke initiatieven brengen het internationaal georiënteerde gezin naar alle uithoeken van de wereld. Joseph Klibansky ontwikkelt zich al vroeg tot een kosmopoliet met internationale contacten en ambities.

Terug in Nederland studeert Joseph Klibansky met succes aan een business school, maar zijn echte passie ligt in het benutten van zijn creatieve talent. Direct na zijn studie besluit Klibansky gehoor te geven aan de drang om zich 24 uur per dag uitsluitend nog bezig te houden met zijn creatieve ingevingen, en al snel weet Klibansky deze uit te werken tot de meest verbluffende kunstwerken.

Het werk van Joseph Klibansky kan het beste omschreven worden als grafisch, dynamisch, kleurrijk en fantasievol, vaak surrealistisch. Kunstwerken waarbij hij zijn visuele fantasie de vrije loop laat. Bijzonder is dat hij voor zijn creaties verschillende technieken gebruikt: een mix van computerkunst, grafische kunst, fotografie, verf en sjablonen. Klibansky werkt op grote doeken. Creaties van formaat hebben in zijn visie de meeste impact en daarbij schuwt de kunstenaar zelfs werk van maar liefst 7 meter niet.

Klibansky?s belangrijkste inspiratiebronnen, fashion, interior design, steden, ultramoderne architectuur, magazines en reizen weet hij op de meest uiteenlopende manieren in zijn uitzonderlijke kunstwerken in te mixen. Van idee tot creatie steekt Joseph Klibansky honderden uren in elk kunstwerk. Vol hartstocht verdiept hij zich helemaal in zijn creative ingevingen: inlezen, tentoonstellingen bezoeken, rondlopen om de sfeer op te snuiven, hij leeft zich helemaal in om tot nieuwe ontwerpen te komen. Of, zoals hij het zelf verwoord: ?Ik ga graag de extra mile om de beelden te creëren die ik in mijn hoofd heb, om kunstwerken te maken waar mensen niet zomaar aan voorbij kunnen lopen, zonder stil te staan en te zeggen: wow, wat gebeurt hier!?

Het werk van de nog zeer jonge kunstenaar wordt inmiddels tentoongesteld op diverse kunstbeurzen en bij galeries in Nederland, Parijs en New York.
niet meer beschikbaar
Joseph Klibansky, Paris, 130x150cm
Joseph Klibansky
130 x 150 cm
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1