Joseph Klibansky wordt in 1984 geboren in Kaapstad. Zijn vader is Zuid-Afrikaan, zijn moeder Nederlandse. Klibansky groeit op in een internationaal, creatief milieu. Zodra hij kan lopen is Joseph op de set te vinden van de foto-shoots waar zijn ouders als fotograaf en stylist aan het werk zijn en de creatieve en zakelijke initiatieven brengen het internationaal georiënteerde gezin naar alle uithoeken van de wereld. Joseph Klibansky ontwikkelt zich al vroeg tot een kosmopoliet met internationale contacten en ambities.

Terug in Nederland studeert Joseph Klibansky met succes aan een business school, maar zijn echte passie ligt in het benutten van zijn creatieve talent. Direct na zijn studie besluit Klibansky gehoor te geven aan de drang om zich 24 uur per dag uitsluitend nog bezig te houden met zijn creatieve ingevingen, en al snel weet Klibansky deze uit te werken tot de meest verbluffende kunstwerken.

Het werk van Joseph Klibansky kan het beste omschreven worden als grafisch, dynamisch, kleurrijk en fantasievol, vaak surrealistisch. Kunstwerken waarbij hij zijn visuele fantasie de vrije loop laat. Bijzonder is dat hij voor zijn creaties verschillende technieken gebruikt: een mix van computerkunst, grafische kunst, fotografie, verf en sjablonen. Klibansky werkt op grote doeken. Creaties van formaat hebben in zijn visie de meeste impact en daarbij schuwt de kunstenaar zelfs werk van maar liefst 7 meter niet.

Klibansky?s belangrijkste inspiratiebronnen, fashion, interior design, steden, ultramoderne architectuur, magazines en reizen weet hij op de meest uiteenlopende manieren in zijn uitzonderlijke kunstwerken in te mixen. Van idee tot creatie steekt Joseph Klibansky honderden uren in elk kunstwerk. Vol hartstocht verdiept hij zich helemaal in zijn creative ingevingen: inlezen, tentoonstellingen bezoeken, rondlopen om de sfeer op te snuiven, hij leeft zich helemaal in om tot nieuwe ontwerpen te komen. Of, zoals hij het zelf verwoord: ?Ik ga graag de extra mile om de beelden te creëren die ik in mijn hoofd heb, om kunstwerken te maken waar mensen niet zomaar aan voorbij kunnen lopen, zonder stil te staan en te zeggen: wow, wat gebeurt hier!?

Het werk van de nog zeer jonge kunstenaar wordt inmiddels tentoongesteld op diverse kunstbeurzen en bij galeries in Nederland, Parijs en New York.

1 kunstwerken gevonden
1 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code