headers_sec_3.png

Kantcho Kanev werd geboren in 1957 te Obretenik, Bulgarije. Hij woont en werkt sinds 1991 in Den Haag.

Met name de kleuren van Kantcho's werken spreken direct aan. Door zijn wijze van werken en symboolgebruik wordt de kijker direct meegetrokken naar Kantcho's eigen wereld: een mix van het vroegere Bulgarije met het moderne leven in West-Europa. Bij elke observatie wordt iets nieuws ontdekt; zijn werk verveeld daardoor nooit.

Sinds de eerste expositie van Kantcho Kanev in 1992 in Den Haag is zijn bekendheid snel gestegen en is zijn werk breed gewaardeerd.

Zijn schilderwerken hangen zowel in Bulgaarse alsmede in diverse internationale musea en galeries (w.o. Duitsland, Nederland en Japan). Veel van zijn werken bevinden zich in prive-bezit in verschillende landen, waaronder: Canada, VS, Japan en in talrijke Europese landen.

Kantcho Kanev heeft behalve een prijs voor zijn hele oeuvre in zijn thuisland Bulgarije, in 1995 de belangrijke Tokyo Mini-Print Triennale-prijs ontvangen. In 1997 volgde wederom een internationale prijs, ditmaal bij de Biennale International Roemenie.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1