Kantcho Kanev is in 1957 geboren te Obretenik, Bulgarije. Hij woont en werkt sinds 1991 in Den Haag.

Door het kleur- en symboolgebruik wordt de kijker direct meegetrokken naar Kantcho’s eigen wereld: een mix van het vroegere Bulgarije met het moderne leven in West-Europa. Bij elke observatie wordt iets nieuws ontdekt.

Sinds de eerste expositie van Kantcho Kanev in 1992 in Den Haag is zijn bekendheid snel gestegen en is zijn werk breed gewaardeerd.

Zijn schilderwerken hangen zowel in Bulgaarse alsmede in diverse internationale musea en galeries (w.o. Duitsland, Nederland en Japan). Veel van zijn werken bevinden zich in privébezit in verschillende landen, waaronder: Canada, VS, Japan en in talrijke Europese landen.

Kantcho Kanev heeft behalve een prijs voor zijn hele oeuvre in zijn thuisland Bulgarije, in 1995 ook de belangrijke Tokyo Mini-Print Triënnale-prijs ontvangen. In 1997 volgde wederom een internationale prijs, ditmaal bij de Biënnale International Roemenië.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen