headers_sec_3.png

Liesbeth Rahder volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam. De kunstenares schildert intuïtief, ze begint met gestructureerde kleurvlakken over het hele oppervlak en voegt dan kleine iconen toe die zeer gedetailleerd kunnen zijn. Ook maakt de kunstenares vaak kleine inscripties die in de natte verf zijn gekrast met een paletmes of de achterkant van een kwast. De figuratie die ze toepast is haar handschrift en de samenhang of juist de conflicten trekken de kijker in het schilderij. De kijker wordt hierdoor gedwongen er een eigen verhaal erbij te verzinnen.

Hoewel de figuratie verhalend en herkenbaar is, lijkt ze altijd de onvermijdelijke impuls van de kwast of het paletmes te volgen. Ze brengt hierbij de kenmerken van het materiaal waarmee ze aan het werk is naar voren. Liesbeth Rahder heeft een prachtige collectie grafiek vervaardigd en haar originele stukken zijn meestal gemaakt in olieverf.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1