Liesbeth Rahder volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. De kunstenares schildert intuïtief. Ze begint met gestructureerde kleurvlakken over het hele oppervlak en voegt dan kleine iconen toe die zeer gedetailleerd kunnen zijn. Ook maakt de kunstenares vaak kleine inscripties die in de natte verf zijn gekrast met een paletmes of de achterkant van een kwast. De figuratie die ze toepast is haar handschrift en de samenhang of juist de conflicten trekken de kijker in het schilderij. De kijker wordt hierdoor gedwongen er een eigen verhaal erbij te verzinnen.

Hoewel de figuratie verhalend en herkenbaar is, lijkt ze altijd de onvermijdelijke impuls van de kwast of het paletmes te volgen. Ze brengt hierbij de kenmerken van het materiaal waarmee ze aan het werk is naar voren. Liesbeth Rahder heeft een prachtige collectie grafiek vervaardigd en haar originele stukken zijn meestal gemaakt in olieverf.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen