Lucas Thorik (1973) is groot liefhebber van tijdloos design en bovenal een uitzonderlijk vernieuwende kunstenaar in het domein van de abstracte schilderkunst. Zijn karaktervolle monumentale schilderijen bouwt hij op vanuit een keur aan lagen, elk een nieuwe kleine (kleur) nuance toevoegend aan het eindresultaat van zijn abstracte compositie. Zijn kunstwerken zijn een symfonie van emoties, beschouwingen, ups en downs in de reis van Thorik als componist van zijn dagelijkse leven.

Thorik groeit op in een kunstenaarsgezin waarin de focus primair op de schilderkunst ligt. Zijn kunstzinnige opvoeding met veelvoudige galerie en museumbezoeken heeft echter een averechts effect op hem. Al snel verwerpt hij het pad dat zijn familie voor hem heeft uitgestippeld en kiest voor zijn eigen weg. Dit voert hem op jonge leeftijd weg van het onderwijs naar de creatieve sectoren van muziek & design. Zijn ondernemende aard resulteert in meerdere creatieve bedrijven en helpt anderen te creëren en het beste uit zichzelf te halen.

Altijd vastbesloten om het bekende en vertrouwde te blijven herscheppen, weet Lucas zijn onvermijdelijke roots, schilderen, vandaag de dag te omarmen en heeft hij inmiddels de rust gevonden om zijn expressieve reflectie aan het doek toe te vertrouwen middels paletmes en spuitbussen.

“In mijn werk draait het om emotie. Als een gediplomeerd chaoot met een grote drang naar stabiliteit en balans ontstaat elk schilderij vanuit mijn eigen persoonlijke basis. Over het algemeen start een nieuw werk vanuit een innerlijke drang, een symfonie van kleur en vorm en een visioen waar ik het werk zie hangen, als een compositie die de ruimte vult met muziek.”. – Lucas Thorik

Met neon toetsen verkent Thorik op zijn canvassen het abstract expressionisme. Thorik is een onderscheidend talent in de hedendaagse Nederlandse kunstscene wiens naam en kunst internationaal inmiddels een vlucht nemen.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen