headers_sec_2.png

Mede door de felle kleurcombinaties in het aan een droomvoorstelling grenzende werk van Quraish, worden we meegevoerd in een opwindende wereld, een geheim universum, vol mystieke klanken onttrokken aan de culturele geschiedenis van Irak, waar de schilder in 1966 werd geboren.

Zijn inspiratie haalt Quraish uit de mozaïekdecoraties in de vijfduizend jaar oude tempels van Babylon, toen het centrum van Mesopotamië. Quraish speelt met de aloude motieven en geeft ze nieuw leven. Volgens de kunstenaar zijn de oude mythen die al duizenden jaren van generatie op generatie worden doorgegeven nog steeds springlevend. Hij vertaalt ze naar zijn eigen, modern abstracte stijl.

"Ik vind de primitieve wereld veel interessanter dan onze wereld," aldus Quraish. "Dit inspireert me om op zoek te gaan naar het werk van primitieve voorouders." Zijn werk laat duidelijk blijken dat hij daarmee ook doelt op Afrikaanse voorouders, gezien de invloeden in zijn werk van Afrikaanse houtsnijkunst als maskers, decoraties en symbolen. Symbolen die hem sterk doen denken aan de antieke Mesopotamische visuele fragmenten in zijn vaderland, waarmee hij een poëtisch abstractie van niveau creëert.

Om het resultaat te krijgen wat hij voor ogen heeft, gebruikt Quraish naast een verfijnde techniek verschillende materialen, zoals metaal, hout, papier en lijm, waarna hij het schilderij afmaakt met olie- of acrylverf en soms zelfs roest om de juiste kleur te verkrijgen. Voor meer antieke en transparante kleuren kiest hij voor waterverf.

Kort na het afronden van zijn studie aan de Academie van de Schone Kunsten te Bagdad in 1994, zag Quraish zich genoodzaakt zijn vaderland te verlaten. Zijn eerste expositie had Quraish al in 1992, in Spanje, daarna volgden tentoonstellingen in Irak, Tunesië, Nederland, Frankrijk en Duitsland.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1