headers_sec_1.png

De creaties van de Keulse kunstenaar Marcel Terrani (1969) worden verzameld door kunstverzamelaars en investeerders van over de hele wereld. Zijn werken zijn lastig onder één label te kwalificeren. In eerste oogopslag doet het denken aan Popart, maar zijn creaties blijken in meerdere facetten intenser en verfijnder te zijn. De kunstenaar zelf omschrijft zijn stijl als Neo Pop Art.

Marecel Terrani's werk past in de traditie van de decollage. Bij het vervaardigen van een decollage werden in het oorspronkelijke proces affiches gemanipuleerd, verknipt en bewerkt. Deze innovatieve methode ontstond in de jaren 50 en vond zijn oorsprong bij de befaamde kunstenaar Mimmo Rotella. Terrani verbeterde de decollage methodiek met behulp van de hedendaagse digitale media. Hij combineert in zijn werk verschillende stijlen en multimedia technieken. In het gebruik van Terrani's digitale proces herkent men duidelijk de traditie van Richard Hamilton. Voor Hamilton is het gebruik van de computer van net zo'n grote waarde als de traditie van de verf en het penseel in de geijkte schilderkunst, en zo zette Hamilton -van grote invloed op de pop art- het belang van de digitale techniek op de kaart.

Terrani's eigen decollages representeren fragmenten en gedachtes, observaties, soms zelfs korte verhalen en tonen details die in de originele afbeeldingen onopgemerkt bleven. Iconen uit het hedendaagse jachtige leven, Paris Hilton als 'Stupirella', David Beckham als 'The Ribbelin Kid', Heidi Klum, Angelina Jolie. Maar ook de vergankelijkheid van Frank Sinatra, Audrey Hepburn, Romy Schneider en James Dean worden gereflecteerd in zijn werk. Zijn vernieuwde decollages zijn pluralistisch. Enerzijds een tijdperk van de retrospectieven, anderzijds zorgt hij door een zorgvuldige journalistische en biografische onderbouwing voor een nieuw fundament in de collagekunst. Vanuit deze optiek benut Terrani op intelligente wijze de techniek van deze tijd en vormen zijn tijdloze fragmenten een belangrijke aanvulling op hedendaagse kunststromingen en fotografie.
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1