headers_sec_3.png

Margarita Pueva is één van de meest bekende en interessantste beeldhouwsters van Bulgarije. Haar werk is regelmatig gepresenteerd in Oost-, maar ook in West-Europa, in landen als de Bondsrepubliek Duitsland, Frankrijk, Italië en Engeland. De kunstenares richt zich vooral op de menselijke figuur. De mensen die zij presenteert zijn over het algemeen introvert, passief en kwetsbaar. Vaak doen hun gezichtsuitdrukkingen denken aan die van de heiligen die worden afgebeeld op iconen. Soms herinnert hun stemming meer aan primitieve Afrikaanse maskers. Zonder twijfel is de Middeleeuwse religieuze beeldhouwkunst en de primitieve kunst van Afrika voor Pueva een belangrijke bron van inspiratie.

Werken van Margarita Pueva worden tentoongesteld in de Nationale Galerij in Sofia, het Pushkin Museum in Moskou, de Galerij voor Schone Kunsten in Dresden, als mede in galerijen en privé-verzamelingen in in Bulgarije, België, Duitsland, China, Frankrijk, UK, Hong Kong, Italië, Israël, Japan, Kuweit, Nederland, Rusland, Hongarije, USA, het Vaticaan en Venezuela.
niet meer beschikbaar
Margarita Pueva, Floss der Sunde, 65x65cm
Margarita Pueva
65 x 65 cm
 • Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunstuitleen voor bedrijven

  Kunsthuizen.nl heeft jarenlange ervaring met advisering en begeleiding van de zakelijke markt en kunst in de werkomgeving. Kunsthuizen.nl levert de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs in de branche.

  Lees meer

 • Kunstuitleen voor particulieren

  Kunstuitleen voor particulieren

  De Kunsthuizen zijn voor kunstliefhebbers uit heel Nederland een begrip. Middels laagdrempelige kunstuitleen mogelijkheden is Nederlands grootste hedendaagse kunstcollectie voor iedereen binnen handbereik. 

  Lees meer

 • Art Alert!

  Art Alert!

  Het unieke waarschuwingssysteem van Kunsthuizen.nl. Mis nooit meer de nieuwste werken van uw favoriete kunstenaar(s)! Vink uw favoriete kunstenaars aan en wij houden u automatisch via e-mail op de hoogte.

  Lees meer

 • Art@home service

  Art@home service

  Het genot van de grootste collectie van Nederland, gewoon bij u thuis! Maak gebruik van de Kunsthuizen Art@home service. Selecteer uw favoriete kunstwerken en wij brengen deze gratis op proef bij u thuis.

  Lees meer

image

Leiden

Nieuwstraat 35
2312 KA Leiden
+31(0)71 - 52 84 480
info@kunsthuisleiden.nl

 

Lees meer

image

Amsterdam

Amstelveenseweg 135
1075 VX Amsterdam
+31 (0)20 2332546
info@kunsthuisamsterdam.nl

 

Lees meer

image

Breda

Wilhelminastraat 11
4818 SB Breda
+31 (0)76 5221309
info@kunsthuisbreda.nl

 

Lees meer

 • 1