Margarita Pueva is één van de meest bekende en interessantste beeldhouwsters van Bulgarije. Haar werk is regelmatig gepresenteerd in Oost-, maar ook in West-Europa, in landen als de Bondsrepubliek Duitsland, Frankrijk, Italië en Engeland. De kunstenares richt zich vooral op de menselijke figuur. De mensen die zij presenteert zijn over het algemeen introvert, passief en kwetsbaar. Vaak doen hun gezichtsuitdrukkingen denken aan die van de heiligen die worden afgebeeld op iconen. Soms herinnert hun stemming meer aan primitieve Afrikaanse maskers. Zonder twijfel is de Middeleeuwse religieuze beeldhouwkunst en de primitieve kunst van Afrika voor Pueva een belangrijke bron van inspiratie.

Werken van Margarita Pueva worden tentoongesteld in de Nationale Galerij in Sofia, het Pushkin Museum in Moskou, de Galerij voor Schone Kunsten in Dresden, als mede in galerijen en privé-verzamelingen in in Bulgarije, België, Duitsland, China, Frankrijk, UK, Hong Kong, Italië, Israël, Japan, Kuweit, Nederland, Rusland, Hongarije, USA, het Vaticaan en Venezuela.

1 kunstwerken gevonden
Niet beschikbaar
Floss der Sunde
1 kunstwerken gevonden
×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen

code