Mark Verdoes is geboren op 30 oktober 1960 te Den Haag. Vanaf zijn jongste jaren heeft hij zich creatief geuit, vooral met tekenen en muziek; zijn eerste foto’s maakte hij op ongeveer 6-jarige leeftijd.

Begin jaren tachtig studeerde hij aan de school voor Fotografie en Fotonica te Den Haag waarna hij als reportagefotograaf begon te werken voor diverse bladen als AvantGarde, Esquire etc. In 1990 werd hij lid van het foto-agentschap Hollandse Hoogte te Amsterdam.

Tien jaar geleden, verlangend naar een nieuwe creatieve uitdaging, begon hij naast fotografie met schilderen en beeldhouwen. Ter ondersteuning hiervan studeerde hij aan de Koninklijke Academie te Den Haag. Na een aantal jaren had de opdrachtfotografie plaatsgemaakt voor een leven gewijd aan de beeldende kunst.

Bevrijd van het formele juk van de journalistieke reportage benadert hij de fotografie nu meer als kunstvorm. Spelend met de realiteit voelt hij zich vrij om veranderingen aan te brengen in bijvoorbeeld de kleuren, contrasten en inhoud van een beeld. Na de bewerking die met behulp van de computer ontstaat worden de foto’s afgedrukt op aquarelpapier hetgeen ze een gouache-achtige uitstraling geeft. Dit alles bij elkaar resulteert in autonome beelden die de traditionele fotografie overstijgen; beelden die Mark Verdoes zelf graag betitelt als visuele poëzie.

Tegenwoordig gaat het grootste gedeelte van zijn tijd naar fotoproducties.  Naast de ‘pure fotografie’ houd hij zich bezig met gemengde techniek waarbij fotografische elementen vergaand worden bewerkt en soms gecombineerd met verf. De weinige tijd die overblijft besteed hij aan schilderen.

×

Art alert

Met de Art Alert blijft u automatisch op de hoogte als wij nieuwe werken van uw favoriete kunstenaars op deze website publiceren! Als u een account registreert kunt u uw Art Alert voorkeuren beheren.

Lees meer

Inloggen